Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noul sediu al Academiei de Muzică din Cluj costă 37 milioane euro

Compania Națională de Investiții (CNI) va finanța proiectul de investiții de 176 de milioane de lei pentru extinderea și modernizarea Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

Acesta presupune extinderea şi etajarea corpului C1, conversie funcţională în academia de muzică, extindere corp C2 şi conversie funcţională în ateliere de întreţinere pentru clădirea principală, extindere şi amenajare sală de sport în corp C4. Durata de realizare a proiectului este de 24 de luni.

Obiectivul va fi realizat prin programul naţional de construcţii de interes public sau social – subprogramul pentru instituţii de învăţământ superior de stat, derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MPPDA). Numărul de studenţi ai AMGD a crescut de opt ori în ultimii 20 de ani, ajungând în prezent la peste 1.000.

“Investiţia vine în întâmpinarea nevoii educaţionale identificate atât la nivel local, cât şi regional, de creare a unei infrastructuri moderne, care să dezvolte educaţia muzicală şi să satisfacă cerinţele de pregătire a studenţilor şi de organizare a evenimentelor artistice”, potrivit MLPDA.

Acum, AMGD își desfășoră activitatea într-un imobil al Episcopiei Greco-Catolice, de 3.830 mp, pentru care plătește o chirie de 13.565 lei/lună. Șantierul de pe str. Bucium, din cartierul Mănăștur – locul destinat viitorului sediu al AMGD – unde inițial trebuia să se ridice spitalul regional de urgență, a debutat în 1995.

Lucrările au fost întrerupte din lipsă de fonduri, dar și pentru că ulterior s-a dovedit că proiectul inițial era inadacvat. În 2006 terenul de 20.071 mp și construcția existentă, de 3.700 mp, au fost predate, prin protocol, de la Consiliul Județean Cluj către Ministerul Educației Naționale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

mömax deschide săptămâna viitoare un magazin la Oradea

Articolul următor

ARL- Strabag a finalizat un drum de 14 km din Maramureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share