Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Românii vor intra în Ungaria pe două autostrăzi în acest an, pe la Nădlac și Borș

În scurt timp, Ungaria va fi legată de România prin două autostrăzi. Obiectivul strategic al ungurilor este accesul în cel mult 30 de minute din orice localitate la o şosea cu patru benzi.

Ungurii au un program bine pus la punct în ceea ce priveşte construcţia de drumuri şi autostrăzi. Acesta a fost lansat în 2016. Ministerul Inovaţiei şi Tehnologiei din Ungaria are ca obiectiv strategic accesul la o şosea cu patru benzi a tututuror localităţilor din Ungaria în mai puţin de 30 de minute. La data lansării programului, această facilitate a fost accesibilă pentru mai puţin de 50% dintre localităţile din Ungaria. Până la sfârşitul acestui an, procentul va ajunge la circa două treimi în cazul localităţilor şi 86 % în cazul populaţiei, potrivit agenţiei maghiare de ştiri – MTI. În cadrul acestui program este prevăzută şi construcţia de autostrăzi. Două dintre acestea ne privesc în mod direct. Este vorba despre Autostrada M43, care face legătura cu A1 (Bucureşti – Nădlac), şi Autostrada M4, care trece prin Berettyóújfalu spre Borş, făcând legătura cu Autostrada Transilvania. Conform MTI, costul total al dezvoltărilor rutiere din acest an din Ungaria se ridică la aproximativ 390 miliarde de forinţi (1,2 miliarde de euro). Asta înseamnă 160 de kilometri.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fabrica Ardudana a intrat în Clusterul Mobilier Transilvan

Articolul următor

Spitalul regional de la Cluj costă o jumătate de miliard de euro

Citește și:
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.
Citeste mai mult

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share