Cluj Sanatate Ultimele stiri

Spitalul regional de la Cluj costă o jumătate de miliard de euro

Valorea estimativă a contractului pentru proiectarea Spitalului Regional de Urgență (SRU) se ridică la 14 milioane de euro, iar investiția în construirea acestuia, la 531 de milioane.

Ministerul Sănătății a anunțat că a lansat licitația pentru serviciile de proiectare a SRU Cluj, valoarea estimată a contractului fiind de 68 de milioane de lei, iar ofertele se pot depune până în 17 februarie. Investiția în construirea viitorului spital este estimată la 2,5 miliarde de lei. Spitalul se va  construi pe un teren cedat de Ministerul Apărării Naționale în comuna Florești.

„Lansarea marilor proiecte de infrastructură reprezintă un punct strategic în programul de guvernare. Este al doilea spital regional, după cel din Iaşi pentru care am lansat oficial procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare. Câştigătorul desemnat, are termen 1 an de zile de la semnarea contractului să realizeze proiectul tehnic, ulterior se va demara procedura de licitaţie şi construirea efectivă a spitalului”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Ministerul pregătește şi procedura de achiziţie publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al Spitalului Regional Craiova şi procedura de achiziţie publică de servicii pentru verificarea tehnică a proiectului tehnic de execuţie al Spitalului Regional Iaşi.

„Cele trei spitale regionale de urgenţă vor creşte capacitatea de tratament pentru pacienţi, punând la dispoziţie paturi într-o structură flexibilă organizată pe centre clinice”. La Iaşi vor fi 850 de paturi, la Cluj, 849 paturi, iar la Craiova, 807 paturi.

La acestea se adaugă centrele ambulatorii integrate. „Proiectele pentru spitalele regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova au toate avizele în termen conform certificatelor de urbanism, inclusiv acordul de mediu, iar în februarie 2020 estimăm semnarea contractelor de finanţare”, conform MS.

Related posts

AROBS Transilvania Software achiziționează două firme din Vestul Europei, evaluate la 1,3 milioane Euro

Stefana Muresan

Porsche a deschis un birou la Timişoara, prin intermediul subsidiarei specializate în servicii IT

Robert Bloancă

Orașe durabile – expertiză franceză

Stefana Muresan

Leave a Comment