Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cine va construi tronsonul de autostradă Târgu-Mureș – Ungheni. Disputa Strabag – Itinera Spa, la a șaptea instanță

Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Sorin Scarlat, a declarat vineri, 10 ianuarie, cu ocazia unei vizite de lucru la Centrul de Întreținere și Coordonare al Autostrăzii A3, situat la intrarea pe autostradă din zona orașului mureșean Ungheni, că speră ca într-un termen de câteva săptămâni să se anunțe numele companiei care va construi lotul 1 al Autostrăzii A3, cuprins între localitățile Târgu-Mureș și Ungheni.

 

Lotul va avea o lungime totală de 9,2 kilometri și va face legătura între Aeroportul Internațional ”Transilvania”, obiectiv situat în Ungheni, și sud-vestul municipiului Târgu-Mureș. Totodată, câștigătorul licitației va construi, în termen de 18 luni, și un drum de legătură de 4,7 kilometri cu zona Promenada Mall/Metro.

”Licitația a fost lansată în noiembrie 2016, a fost dat un câștigător, câștigător care a fost contestat. Sunt încă la a șaptea instanță, sperăm ca undeva într-o lună de zile, o lună și jumătate, Comisia de evaluare să pună în aplicare decizia instanței și să desemneze un câștigător. Din păcate, legislația achizițiilor publice prevede mai multe instanțe pe care le pot apela orice ofertant care se consideră îndreptățit în desemnarea câștigătorului. Avem inclusiv autorizația de construire, ea este valabilă până în aprilie 2020. Încercăm să ne ținem de termenul acesta, ca să nu fim obligați să mergem să prelungim acest termen”, a afirmat directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Licitația lansată în 2016 a fost câștigată de compania Strabag, la o valoare de 192 milioane lei, fără TVA. În urma contestațiilor soluționate de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și Curtea de Apel București, în noiembrie 2018 Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat un nou câștigător, Asocierea Itinera Spa – Retter Projectmanagement SRL, cu o valoare a propunerii financiare de aproape 210 milioane lei, fără TVA.

Alex TOTH

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Evgeny Nikolsky, noul General Manager al JTI România, Moldova și Bulgaria

Articolul următor

Tinerii fermieri vor primi gratis până la 50 ha de teren

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share