Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Studenţii chinezi vor studia masteratul la Universitatea Politehnica Timişoara

Un acord semnat de Universitatea Politehnica Timişoara va aduce în oraşul bănăţean tineri chinezi care să studieze şi să-şi obţină masteratul la şcoala superioară amintită. Luni, la Rectoratul UPT, a avut loc semnarea unui acord de colaborare cu Universitatea Dianzi din Hangzhou.

Colaborarea cu aceasta a demarat în martie 2019, când o delegație de la universitatea chineză a vizitat Politehnica timișoreană, UPT fiind prima universitate din Europa Centrală și de Est cu care aceasta stabilește un parteneriat. Ulterior, la sfârșitul lunii mai 2019, o delegație a Universității Politehnica Timișoara, s-a aflat în China, la invitația Universității Dianzi din Hangzhou (HDU), fiind semnat un acord de cooperare bilaterală. Acesta punea bazele pentru viitoare proiecte comune privind organizarea de școli de vară, implicarea în proiecte de cercetare, realizarea de schimburi bilaterale de profesori și studenți sau schimburi culturale, acordarea de diplome duble.
Astfel, luni, 13 ianuarie, la Timișoara, a fost semnat acordul de înființare a Școlii masterale China-România. Prin recentul acord s-a stabilit că Universitatea Politehnica Timișoara va accepta studenți masteranzi din primul an de la Universitatea Dianzi din Hangzhou. Perioada de schimb este de 4 luni, iar un prim grup de studenți din China va veni la studii în semestrul al doilea al anului academic 2019-2020, la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale. De asemenea, tot în 2020 vor fi organizate școli de vară tematice, la Facultatea de Științe ale Comunicării și la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale.
Situată în orașul istoric și cultural Hangzhou, China, Universitatea Dianzi este o instituție de învățământ superior cu 30.000 de studenți, care oferă mai multe domenii de studiu. În 1980 a fost înființat Institutul de Inginerie Electronică din Hangzhou, care a fost ulterior redenumit Universitatea Dianzi din Hangzhou, aflată în prezent în topul instituțiilor de învățământ superior din provincia Zhejiang.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Creştere în traficul de pasageri, scădere la marfă. Aeroportul Internaţional Timişoara a avut 1,6 milioane de călători operaţi

Articolul următor

ASA Cons și-a modernizat fabrica de prefabricate din Turda

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share