Judete Sibiu Ultimele stiri

Propunerea de buget a Sibiului pentru 2020: aproape 400 de milioane de lei pentru dezvoltare și un excedent de peste 300 de milioane

Primăria Sibiu a publicat pe site-ul instituției propunerea de buget local pentru anul 2020. Astfel, potrivit autorităților locale, bugetul total preconizat pentru anul 2020 este de 781,93 milioane de lei, incluzând fondurile europene contractate până la finele lui 2019. Această sumă s-ar putea modifica sensibil după comunicarea de către Administrația Finanțelor Publice a sumelor ce revin municipiului Sibiu de la bugetul de Stat.

„Anul 2020 va fi anul realizării multora dintre proiectele ample pe care le-am inițiat și pregătit în anii precedenți. În total, în 2020 Primăria Sibiu va gestiona peste 80 de șantiere și va demara proiectarea pentru alte obiective ce vor fi realizate în anii următori. Vă prezetăm o scurtă sinteză a propunerii de buget local pentru anul 2020”, a transmis primarul Astrid Fodor, prin intermediul comunicatului de presă.

Astfel, pentru secțiunea de funcționare care reprezintă gospodărirea orașului, de la salubrizare, deszăpezire și iluminat public și până la mobilierul urban, precum și cheltuielile cu funcționarea Primăriei Sibiu și a serviciilor publice sunt planificate 391 milioane lei

Pentru secțiunea de dezvoltare, adică investițiile în spații și obiective publice – 390,93 milioane lei.

Veniturile curente ale bugetului local în anul 2020 sunt estimate la 470,65 milioane de lei, la care se adaugă excedentul bugetar înregistrat la finele anului 2019 în sumă de 311,28 milioane lei. Veniturile curente ale acestui an sunt mai mari cu 36,66 milioane lei față de cele înregistrate în 2019, creștere ce rezultă în principal din sumele aferente contractelor de finanțare din fonduri europene semnate de Municipiul Sibiu, precum și din creșterea cotelor defalcate din impozitul pe venit care revine bugetelor locale, de la 60% la 63%.

Cheltuielile propuse pentru anul 2020

Cele mai importante sume din bugetul local, inclusiv fondurile europene nerambursabile contractate, se vor aloca către domeniile Învățământ (129,13 milioane de lei), reprezentând 16,51 % din bugetul total, Sănătate (23,50 milioane de lei, reprezentând 3,01% din bugetul total), Cultură, sport, agrement și parcuri (129,41 milioane de lei sau 16,55% din bugetul total), Infrastructură (325,01 milioane lei sau 41,57% din bugetul total).

Unele dintre cele mai importante lucrări care se vor realiza în acest an, potrivit Primăriei Sibiu, sunt construcția noului Liceu de Artă, lucrare în curs, construcția a două creșe în cartierele Ștrand și Țiglari, reconfigurarea și modernizarea spațiilor pentru Ambulatoriul Spitalului județean, începerea execuției lucrărilor pentru modernizarea Stadionului Municipal, etapa a III-a, finalizarea lucrărilor de amenajare a Lacului lui Binder și a modernizării Băii Populare sau proiectarea și execuția lucrărilor pentru crearea unui parc în cartierul Tilișca. De asemenea, autoritățile sibiene promit achiziționarea a 40 de autobuze ecologice, 9 autobuze și 5 minibuze electrice, achiziția sistemului Sibiu Bike City – centru de închirieri biciclete, reconfigurarea și lărgirea carosabilului pe Calea Cisnădiei, la intrarea în municipiul Sibiu sau proiectarea pentru amenjarea unui traseu pentru biciclete pe malul Cibinului etc.

Excedentul bugetar al Sibiului

În ultima zi a anului 2019 excedentul bugetar al Sibiului a fost în sumă de 311,28 milioane lei. Primarul Sibiului a explicat cum vrea instituția să cheltuie acești bani.

„Excedentul bugetar se transformă anul acesta într-o sursă de finanțare importantă pentru toate aceste proiecte mari enumerate. Din totalul excedentului înregistrat la finalul lui 2019, 85 de milioane de lei vor fi utilizați pentru lucrări deja contractate, iar diferența o vom utiliza pentru proiecte pentru care am demarat deja procedurile de achiziție în vederea execuției lucrărilor” – Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Excedentul bugetar va fi utilizat în primul rând pentru finanțarea investițiilor deja contractate, în valoare de peste 85 de milioane de lei, dintre care sunt menționate construcția noului Liceu de Artă, reabilitarea și modernizarea clădirii Băii Populare, amenajarea Lacului lui Binder pentru sport și agrement, reconfigurarea și lărgirea carosabilului pe strada Calea Cisnădiei, pe tronsonul str. Gh. Dima – ieșirea din Sibiu, reparații capitale în cartierul Hipodrom I, delimitat de străzile N. Iorga – Luptei – bulevardul V. Milea – Rahovei – bdul M. Viteazu.

Related posts

Juriul internațional Future Makers a desemnat start-up-urile câștigătoare ale premiilor de 20.000 de euro

Papuc Irina

Romgaz: Întâlnire pentru dezvoltarea proiectului Caragele. 40 milioane investiți în proiect

Ligia Voro

Oradea va avea un stadion de 12.000 de locuri aproape de Sala Polivalentă

Traian Dan

IRUM Reghin devine actor global

Stefana Muresan

Bilanțul ultimilor 10 ani de business în România: cifră de afaceri mai mare cu 71%. Care sunt cele mai profitabile companii

Papuc Irina

S-a semnat contractul pentru prima fază a gazoductului BRUA

Stefana Muresan

Autostrada Sebeş-Turda: Exproprieri suplimentare de 447.000 lei

Stefana Muresan

Academie în domeniul automobilismului, la Timișoara

Stefana Muresan

COMM360: Reputația – greu de construit, ușor de distrus

Transilvania Business

Metalica SA, 70 de ani de tradiţie şi inovaţie

Stefana Muresan

Antibiotice SA anunţă un profit de 33,56 milioane de lei, în creștere cu 10%

Stefana Muresan

20 de milioane de euro pentru reintroducerea tramvaiului la Reșița

Ligia Voro

„Baza intergalactică” de la Turda, liant între toate zonele turistice ale Transilvaniei

Stefana Muresan

Orădenii sunt invitați să-și achite impozitele şi taxele online

Traian Dan

Coaliția pentru Dezvoltarea României, îngrijorată de noua Lege a dialogului social

Ligia Voro

Operatorul Direct One, controlat de fratii Muresan din Cluj, a imprumutat 10 milioane de euro de la BCR si BRD pentru extinderea retelei de fibra optica a Capitalei

Stefana Muresan

INS: Afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete, în creștere în acest an

Papuc Irina

PRIA Oncology

Ionut Oprea

Liviu Nistoran, Romgaz: În 2018, vom realiza pentru prima dată export de gaze

Stefana Muresan

Plexus, Iwis Engines System și Celestica fac cele mai multe angajări în Bihor

Traian Dan

Preţul unei acţiuni Transgaz a crescut cu 50% peste cel de la listare, cu dividendele, randamentul depășește 140%

Stefana Muresan

Avocatul mureșean Vasile Costea: „Dacă vrei să ții pasul cu vremurile, trebuie să ții cont de dezvoltarea economică”

Ligia Voro

Shopping City Piatra Neamt, in portofoliul Optim PM

Ionut Oprea

Compania italiană Frimat S.P.A, singurul ofertat pentru contractul privind construirea sălii polivalente de la Blaj

redactia

Leave a Comment