Finante-banci Investitii Ultimele stiri

Banca Transilvania face o nouă achiziție în Republica Moldova: o companie specializată pe finanțarea microîntreprinderilor

Banca Transilvania intenționeazăsă cumpere 100% din capitalul social al Microinvest, o companie specializată pe finanțarea microîntreprinderilor, liderul pieței financiare non-bancare din Republica Moldova, scrie startupcafe.ro.

Sursa citată precizează că Microinvest are peste 25.000 de clienți, aproape 200 de angajați, 13 sucursale şi a acordat până acum peste 30.000 de finanțări.

„Pasul pe care îl facem prin această nouă achiziție arată angajamentul BT de a susține cât mai mulți antreprenori prin dezvoltarea activității de microfinanțare a Grupului Financiar Banca Transilvania. Este oportunitatea pe care dorim să o valorificăm în favoarea clienților aflați la început de drum. Vom face acest lucru prin combinarea modelului de business pe care îl avem în România la BT Mic, cu cel al Microinvest, precum şi prin creşterea sinergiilor cu alte companii ale Grupului Financiar Banca Transilvania din Republica Moldova – BT Leasing şi Victoriabank”, declară Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

În prezent, BT se află în etapa de solicitare a aprobării achiziţiei de către autorităţile de supraveghere din România şi de către alte autorități relevante.

În 2018 Banca Transilvania a devenit acționar al Victoriabank – a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova. Împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare, BT formează un parteneriat strategic pentru susținerea economiei Republicii Moldova.

Related posts

CCIFER : Majorarea salariului minim fără studiu de impact in prealabil va afecta major companiile, în special cele mici si mijlocii

redactia

Alba Iulia, singurul oraș din România, aflat pe lista celor 100 de orașe verzi ale lumii: Energia regenerabilă, folosită în proporție de 99%

Stefana Muresan

FOTO: Spectacol ecvestru de top pentru 12.000 de spectatori la Karpatia Horse Show

Ligia Voro

Leave a Comment