Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul va avea un buget de 353 de milioane de euro

Bugetul general al municipiului Cluj-Napoca propus pentru acest an este în valoare de 353 de milioane de euro, mai mare cu 7,39% față de 2019.

“Obiectivul general este creșterea calității vieții în municipiu – educație, sănătate, descongestionarea traficului, infrastructură, mediu, transport în comun nepoluant, spații verzi, arte și industrii creative, dinamism multicultural. În 2020 rămân direcții cheie digitalizarea administrației publice locale și susținerea proiectelor de dezvoltare a Clujului.

Urmărim consolidarea statutului Clujului de puternic centru de inovare în România și centrul și estul Europei, al statutului de start-up city și oraș de referință prin calitatea serviciilor din toate domeniile – sănătate, servicii bancare”, a anunțat edilul Emil Boc.

Printre cele mai importante proiecte se numără continuarea procedurilor pentru metroul și trenul metropolitan; finalizarea a patru parkinguri, cu 1.253 de locuri; continurea proiectului pentru cartierul Sopor (250 ha), primul realizat prin concurs de soluţii; extinderea procedurilor digitale oferite de robotul Antonia la primărie; aplicaţie pentru detectarea locurilor de parcare disponibile în zona centrală.

Alte proiecte vizează cumpărarea de locuințe sociale de pe piața liberă, introducerea în circulaţie a 12 noi tramvaie din fonduri europene, modernizarea arterelor din centru și cartiere; finalizarea primei străzi inteligente din România; reabilitarea Turnului Pompierilor; acces cu cartelă la platformele subterane de deșeuri; realizarea de parcuri noi; modernizarea Spitalului Municipal; modernizări de creșe și școli; instalarea de toalete automate pentru persoane cu dizabilităţi.

Primăria Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere în perioada 13 ianuarie – 27 ianuarie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sunet profund fără difuzor: Continental și Sennheiser revoluționează sistemul audio din vehicul

Articolul următor

Patronii din Maramureș vor să se pună bine cu finanțele

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share