Auto Industrie Slider Timiș

Sunet profund fără difuzor: Continental și Sennheiser revoluționează sistemul audio din vehicul

  • Sistemul audio 3D cu sunet captivant, fără difuzor, dezvoltat de Continental și Sennheiser realizează o acustică excelentă prin suprafețele din interiorul vehiculului
  • Sunetul este redat prin sistemul Ac2ated, ce reduce greutatea și spațiul cu până la 90% în comparație cu sistemele convenționale
  • Tehnologia AMBEO Mobility de la Sennheiser captivează pasagerii într-un decor sonor uluitor de real

Hanover, Germany/Las Vegas, January, 2020 – La CES 2020 din Las Vegas (desfășurat în perioada 7-10 ianuarie 2020), compania de tehnologie Continental și specialistul audio Sennheiser au prezentat un sistem audio fără boxe pentru interiorul vehiculului. Sistemul unic umple interiorul mașinii cu un sunet uluitor de real. Cei doi parteneri integrează tehnologia audio AMBEO 3D patentată de Sennheiser cu sistemul Ac2ated Sound al Continental. Conceptul inovativ al Continental abandonează cu totul tehnologia convențională a difuzoarelor și folosește suprafețe selective din interiorul vehiculului pentru a produce sunet. Combinat cu AMBEO Mobility de la Sennheiser, conceptul realizează o reproducere a sunetului 3D, care învelește pasagerii într-un peisaj sonor incredibil de detaliat și viu și, de asemenea, le ofer[ posibilitatea de a se bucura la maxim de divertisment în mașină. În comparație cu sistemele audio convenționale, Ac2ated Sound permite o reducere a greutății și a spațiului de până la 90%. În acest fel, sistemul nu numai că produce cea mai înaltă calitate audio, dar este perfect adecvat și pentru vehiculele electrice, unde economia de spațiu și greutate este o prioritate ridicată.

„Pentru Ac2ated Sound am reunit cele mai înalte niveluri de expertiză în domeniile acusticii, infotainment și proiectării vehiculelor. În Sennheiser am găsit un expert audio care ne-a ajutat să îmbunătățim și mai bine sistemul nostru inovativ”, a declarat Helmut Matschi, membru al Comitetului Executiv și managerul departamentului Vehicle Networking and Information din cadrul Continental. „Împreună, am dezvoltat un sistem audio care creează sunet premium ce provine de nicăieri. În plus, sistemul Ac2ated reduce spațiul și greutatea mașinii”, a adăugat acesta.

„Suntem încântați să aducem expertiza noastră audio și software-ul AMBEO Mobility în dezvoltarea sistemului de sunet inovativ Ac2ated de la Continental, calibrând și reglând bine calitatea sunetului pentru a oferi o experiență sonoră captivantă și naturală, care deschide noi perspective audio”, a explicat Dr. Andreas Sennheiser, co-CEO al Sennheiser.

Co-CEO-ul Daniel Sennheiser a adăugat: „Soluțiile noastre audio AMBEO oferă calitatea supremă în captarea, procesarea și redarea sunetului. În mod crucial, capacitatea de a vă bucura de un sunet profund nu necesită surse audio 3D specifice – algoritmul de spațializare AMBEO Mobility poate transforma orice material stereo într-o experiență uluitoare. Analizând inteligent conținutul, algoritmul patentat remixează artistic sunetul pentru a oferi o experiență emoțională, transportând ascultătorul în muzică”.

Transformarea vehiculului într-un instrument

Inspirate de tehnologia instrumentelor clasice cu coarde, care folosesc corpul lor de lemn ca o cameră de rezonanță, actuatoarele dezvoltate special excită suprafețe specifice din interiorul vehiculului. Rezultatul este o experiență sonoră extrem de naturală pentru pasageri, care se simt ca și cum ar sta într-o sală de concerte înconjurată de sunet. În plus, în comparație cu sistemele de difuzoare convenționale, soluția audio are o greutate mult mai mică și un volum redus semnificativ. Alcătuite dintr-o multitudine de componente, sistemele audio convenționale cântăresc până la 40 de kilograme. Folosind suprafețele deja existente, Ac2ated Sound este în mod clar mai eficient în economisirea de spațiu. Obține o reducere între 75 și 90% comparativ cu sistemele convenționale existente pe piață.

În același timp, tehnologia audio invizibilă oferă designerilor și producătorilor vehiculului libertatea de a face mai mult cu interiorul unui automobil, întrucât nu mai trebuie să țină cont de fețele mari de difuzoare care ocupă un spațiu valoros. Cu Ac2ated Sound, multe componente sunt inutile, deoarece suprafețele din vehicul vibrează la fel ca diafragmele difuzoarelor. Actuatoarele determină vibrația componentelor, cum ar fi garnitura A-pilon, garnitura ușii, căptușeala acoperișului, astfel încât să emită sunet în diferite intervale de frecvență. Continental și Sennheiser și-au prezentat sistemul audio futurist într-o expoziție privată la CES 2020, unde vizitatorii au experimentat modul în care sistemul răspunde la provocările viitoarei generații de vehicule, prin reducerea greutății și economisirea spațiului fără sacrificarea calității sunetului.

Related posts

Ryanair, angajări la Cluj și Timișoara

Stefana Muresan

POZITIV TB: Raluca Voivozeanu – CEO Priaevents: “Comunicarea trebuie să continue”

Ligia Voro

Deloitte: Locuințele noi s-au scumpit în majoritatea statelor europene în 2019

Traian Dan

Investiții pentru creșterea calității actului medical la Spitalul Județean Mureș

Transilvania Business

Grupul Continental, de câștigat de pe urma alianţei dintre PSA Peugeot Citroen şi Opel

Stefana Muresan

ADR Vest: Conexiuni rutiere de milioane de euro în Timiș

redactia

În 2020, fermierii campioni pariază tot pe hibrizii de porumb Pioneer®

Ligia Voro

Alianța Vestului: Proiect de autostradă care să lege Clujul de Timișoara, prin Oradea și Arad, prezentat Comisiei Europene

Stefana Muresan

Vinurile de Buziaș și Silagiu, promovate de VINVEST la Târgul de Turism al României

Stefana Muresan

Peste 50 de milioane de euro pentru tramvaie noi și modernizarea străzii Calea Bogdăneștilor – Timișoara

Ligia Voro

Grupul italian Marcegaglia a vândut o fabrică din Timiș concurenților polonezi de la Impro, cu peste 5 milioane euro

Stefana Muresan

FOTO: Ceragrim Ungheni, Mureș – După 25 de ani

Ligia Voro

Cel mai scump ardei iute din lume se cultivă în Banat. Un kilogram costă între 11.000 și 25.000 de dolari

redactia

Peste 700 de oferte de vânzare terenuri arabile, depuse la Direcţia Agricolă Arad în doar două zile

Stefana Muresan

Managerii din domeniul industriei, comerţului şi serviciilor sunt optimişti

Traian Dan

Centru multifuncțional recreativ în valoare de 4,7 milioane de euro la Marghita

Traian Dan

În Timiş demarează proiectul de extindere a canalizării şi alimentării cu apă, în valoare de 180 de milioane de euro.

Robert Bloancă

Premiile Astra Film Festival 2018. I Am Another You, mare câștigător

redactia

FOTOREPORTAJ: Tehnologii de succes prezentate de furnizorii de inputuri la Seuca, Mureș

Ligia Voro

Colaborarea e cuvântul cheie: mediul de afaceri transilvănean a devenit un ecosistem

Ligia Voro

KeysFin folosește chatboți Druid pentru automatizarea proceselor de analiză a riscurilor

Traian Dan

Technovation Girls 2020 – o competiție de tehnologie dedicată fetelor

Traian Dan

Total Business Land elaborează SF pentru Parcul Industrial Tămășeu

Traian Dan

BCR donează 2,5 milioane de lei pentru lupta împotriva pandemiei COVID-19

Traian Dan

Leave a Comment