Auto Industrie Slider Timiș

Sunet profund fără difuzor: Continental și Sennheiser revoluționează sistemul audio din vehicul

  • Sistemul audio 3D cu sunet captivant, fără difuzor, dezvoltat de Continental și Sennheiser realizează o acustică excelentă prin suprafețele din interiorul vehiculului
  • Sunetul este redat prin sistemul Ac2ated, ce reduce greutatea și spațiul cu până la 90% în comparație cu sistemele convenționale
  • Tehnologia AMBEO Mobility de la Sennheiser captivează pasagerii într-un decor sonor uluitor de real

Hanover, Germany/Las Vegas, January, 2020 – La CES 2020 din Las Vegas (desfășurat în perioada 7-10 ianuarie 2020), compania de tehnologie Continental și specialistul audio Sennheiser au prezentat un sistem audio fără boxe pentru interiorul vehiculului. Sistemul unic umple interiorul mașinii cu un sunet uluitor de real. Cei doi parteneri integrează tehnologia audio AMBEO 3D patentată de Sennheiser cu sistemul Ac2ated Sound al Continental. Conceptul inovativ al Continental abandonează cu totul tehnologia convențională a difuzoarelor și folosește suprafețe selective din interiorul vehiculului pentru a produce sunet. Combinat cu AMBEO Mobility de la Sennheiser, conceptul realizează o reproducere a sunetului 3D, care învelește pasagerii într-un peisaj sonor incredibil de detaliat și viu și, de asemenea, le ofer[ posibilitatea de a se bucura la maxim de divertisment în mașină. În comparație cu sistemele audio convenționale, Ac2ated Sound permite o reducere a greutății și a spațiului de până la 90%. În acest fel, sistemul nu numai că produce cea mai înaltă calitate audio, dar este perfect adecvat și pentru vehiculele electrice, unde economia de spațiu și greutate este o prioritate ridicată.

„Pentru Ac2ated Sound am reunit cele mai înalte niveluri de expertiză în domeniile acusticii, infotainment și proiectării vehiculelor. În Sennheiser am găsit un expert audio care ne-a ajutat să îmbunătățim și mai bine sistemul nostru inovativ”, a declarat Helmut Matschi, membru al Comitetului Executiv și managerul departamentului Vehicle Networking and Information din cadrul Continental. „Împreună, am dezvoltat un sistem audio care creează sunet premium ce provine de nicăieri. În plus, sistemul Ac2ated reduce spațiul și greutatea mașinii”, a adăugat acesta.

„Suntem încântați să aducem expertiza noastră audio și software-ul AMBEO Mobility în dezvoltarea sistemului de sunet inovativ Ac2ated de la Continental, calibrând și reglând bine calitatea sunetului pentru a oferi o experiență sonoră captivantă și naturală, care deschide noi perspective audio”, a explicat Dr. Andreas Sennheiser, co-CEO al Sennheiser.

Co-CEO-ul Daniel Sennheiser a adăugat: „Soluțiile noastre audio AMBEO oferă calitatea supremă în captarea, procesarea și redarea sunetului. În mod crucial, capacitatea de a vă bucura de un sunet profund nu necesită surse audio 3D specifice – algoritmul de spațializare AMBEO Mobility poate transforma orice material stereo într-o experiență uluitoare. Analizând inteligent conținutul, algoritmul patentat remixează artistic sunetul pentru a oferi o experiență emoțională, transportând ascultătorul în muzică”.

Transformarea vehiculului într-un instrument

Inspirate de tehnologia instrumentelor clasice cu coarde, care folosesc corpul lor de lemn ca o cameră de rezonanță, actuatoarele dezvoltate special excită suprafețe specifice din interiorul vehiculului. Rezultatul este o experiență sonoră extrem de naturală pentru pasageri, care se simt ca și cum ar sta într-o sală de concerte înconjurată de sunet. În plus, în comparație cu sistemele de difuzoare convenționale, soluția audio are o greutate mult mai mică și un volum redus semnificativ. Alcătuite dintr-o multitudine de componente, sistemele audio convenționale cântăresc până la 40 de kilograme. Folosind suprafețele deja existente, Ac2ated Sound este în mod clar mai eficient în economisirea de spațiu. Obține o reducere între 75 și 90% comparativ cu sistemele convenționale existente pe piață.

În același timp, tehnologia audio invizibilă oferă designerilor și producătorilor vehiculului libertatea de a face mai mult cu interiorul unui automobil, întrucât nu mai trebuie să țină cont de fețele mari de difuzoare care ocupă un spațiu valoros. Cu Ac2ated Sound, multe componente sunt inutile, deoarece suprafețele din vehicul vibrează la fel ca diafragmele difuzoarelor. Actuatoarele determină vibrația componentelor, cum ar fi garnitura A-pilon, garnitura ușii, căptușeala acoperișului, astfel încât să emită sunet în diferite intervale de frecvență. Continental și Sennheiser și-au prezentat sistemul audio futurist într-o expoziție privată la CES 2020, unde vizitatorii au experimentat modul în care sistemul răspunde la provocările viitoarei generații de vehicule, prin reducerea greutății și economisirea spațiului fără sacrificarea calității sunetului.

Related posts

Bistrițenii de la Monor, afaceri de peste 15 mil. de euro

Stefana Muresan

Producătorul german de ambalaje ILLIG, investiție într-o nouă locație de producție în Parcul Industrial Șura Mică de lângă Sibiu

redactia

Altex se extinde in P3 Bucharest

Ionut Oprea

Gala Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Timiș, a 25-a ediție

redactia

Primul laborator de tehnologii cloud, deschis la Universitatea de Vest Timișoara cu sprijinul Microsoft

redactia

Laboratorul de prăjituri, componenta dulce Pansab Reghin

Ligia Voro

Constructorul a scos peste o sută de oameni şi 80 de utilaje pe şantierul Centurii Sud de ocolire a Timişoarei

Robert Bloancă

Prințul Dimitrie Sturdza, lobby pentru cultură și investiții

redactia

Mihai Daraban: Ar trebui să stopăm orice ieșire de buștean sau cherestea din România

redactia

Cum își revine din criză principalul angajator din Blaj și ce măsuri ia pentru a-și păstra angajații

Ion Surdu

Priaevents și TeraPlast organizează conferința online „Pria Challenges and Opportunities for Industry”

Papuc Irina

Doi investitori din Emirate și Iordania, 6 mil. euro într-o fermă de berbecuți din Biled

Stefana Muresan

A Mayor, a Minister, and a New York proptech guru meet at MIPIM

Stefana Muresan

Element Industrial lansează Eli Xpress

Papuc Irina

Firma orădeană Glow, cunoscută pentru confecții de lux, s-a reprofilat pe măști

Traian Dan

The Wine Book of Romania – Volumul II

Ligia Voro

Consultare pentru instalarea de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice pe A1 și A2

Ligia Voro

Procesoare proiectate la Timişoara, folosite de Intel

Stefana Muresan

Teraplast, o nouă investiție: secție de reciclare a deșeurilor PVC

Stefana Muresan

Foto – exclusiv: Romania’s Real Estate Yearbook 2020 la Expo Real Munich 2019

Nicolae Pop

Braşov: Star East Pet, preluată de austriecii de la Alpla

Stefana Muresan

„Comunicare și vindecare: managementul relației cu pacienții”

redactia

ROVENSA extinde afacerile de biocontrol, prin achiziția Grupului Agrotecnología

Ioan Sandor

România, cu 2,7%, s-a clasat pe locul doi în UE la creștere economică în T1 2020

Traian Dan

Leave a Comment