Auto Industrie Slider Timiș

Sunet profund fără difuzor: Continental și Sennheiser revoluționează sistemul audio din vehicul

  • Sistemul audio 3D cu sunet captivant, fără difuzor, dezvoltat de Continental și Sennheiser realizează o acustică excelentă prin suprafețele din interiorul vehiculului
  • Sunetul este redat prin sistemul Ac2ated, ce reduce greutatea și spațiul cu până la 90% în comparație cu sistemele convenționale
  • Tehnologia AMBEO Mobility de la Sennheiser captivează pasagerii într-un decor sonor uluitor de real

Hanover, Germany/Las Vegas, January, 2020 – La CES 2020 din Las Vegas (desfășurat în perioada 7-10 ianuarie 2020), compania de tehnologie Continental și specialistul audio Sennheiser au prezentat un sistem audio fără boxe pentru interiorul vehiculului. Sistemul unic umple interiorul mașinii cu un sunet uluitor de real. Cei doi parteneri integrează tehnologia audio AMBEO 3D patentată de Sennheiser cu sistemul Ac2ated Sound al Continental. Conceptul inovativ al Continental abandonează cu totul tehnologia convențională a difuzoarelor și folosește suprafețe selective din interiorul vehiculului pentru a produce sunet. Combinat cu AMBEO Mobility de la Sennheiser, conceptul realizează o reproducere a sunetului 3D, care învelește pasagerii într-un peisaj sonor incredibil de detaliat și viu și, de asemenea, le ofer[ posibilitatea de a se bucura la maxim de divertisment în mașină. În comparație cu sistemele audio convenționale, Ac2ated Sound permite o reducere a greutății și a spațiului de până la 90%. În acest fel, sistemul nu numai că produce cea mai înaltă calitate audio, dar este perfect adecvat și pentru vehiculele electrice, unde economia de spațiu și greutate este o prioritate ridicată.

„Pentru Ac2ated Sound am reunit cele mai înalte niveluri de expertiză în domeniile acusticii, infotainment și proiectării vehiculelor. În Sennheiser am găsit un expert audio care ne-a ajutat să îmbunătățim și mai bine sistemul nostru inovativ”, a declarat Helmut Matschi, membru al Comitetului Executiv și managerul departamentului Vehicle Networking and Information din cadrul Continental. „Împreună, am dezvoltat un sistem audio care creează sunet premium ce provine de nicăieri. În plus, sistemul Ac2ated reduce spațiul și greutatea mașinii”, a adăugat acesta.

„Suntem încântați să aducem expertiza noastră audio și software-ul AMBEO Mobility în dezvoltarea sistemului de sunet inovativ Ac2ated de la Continental, calibrând și reglând bine calitatea sunetului pentru a oferi o experiență sonoră captivantă și naturală, care deschide noi perspective audio”, a explicat Dr. Andreas Sennheiser, co-CEO al Sennheiser.

Co-CEO-ul Daniel Sennheiser a adăugat: „Soluțiile noastre audio AMBEO oferă calitatea supremă în captarea, procesarea și redarea sunetului. În mod crucial, capacitatea de a vă bucura de un sunet profund nu necesită surse audio 3D specifice – algoritmul de spațializare AMBEO Mobility poate transforma orice material stereo într-o experiență uluitoare. Analizând inteligent conținutul, algoritmul patentat remixează artistic sunetul pentru a oferi o experiență emoțională, transportând ascultătorul în muzică”.

Transformarea vehiculului într-un instrument

Inspirate de tehnologia instrumentelor clasice cu coarde, care folosesc corpul lor de lemn ca o cameră de rezonanță, actuatoarele dezvoltate special excită suprafețe specifice din interiorul vehiculului. Rezultatul este o experiență sonoră extrem de naturală pentru pasageri, care se simt ca și cum ar sta într-o sală de concerte înconjurată de sunet. În plus, în comparație cu sistemele de difuzoare convenționale, soluția audio are o greutate mult mai mică și un volum redus semnificativ. Alcătuite dintr-o multitudine de componente, sistemele audio convenționale cântăresc până la 40 de kilograme. Folosind suprafețele deja existente, Ac2ated Sound este în mod clar mai eficient în economisirea de spațiu. Obține o reducere între 75 și 90% comparativ cu sistemele convenționale existente pe piață.

În același timp, tehnologia audio invizibilă oferă designerilor și producătorilor vehiculului libertatea de a face mai mult cu interiorul unui automobil, întrucât nu mai trebuie să țină cont de fețele mari de difuzoare care ocupă un spațiu valoros. Cu Ac2ated Sound, multe componente sunt inutile, deoarece suprafețele din vehicul vibrează la fel ca diafragmele difuzoarelor. Actuatoarele determină vibrația componentelor, cum ar fi garnitura A-pilon, garnitura ușii, căptușeala acoperișului, astfel încât să emită sunet în diferite intervale de frecvență. Continental și Sennheiser și-au prezentat sistemul audio futurist într-o expoziție privată la CES 2020, unde vizitatorii au experimentat modul în care sistemul răspunde la provocările viitoarei generații de vehicule, prin reducerea greutății și economisirea spațiului fără sacrificarea calității sunetului.

Related posts

”Cupru Min” Abrud cumpără la licitație o tehnologie prin care ar putea scoate mai mult metal, din același concentrat

redactia

mӧmax a redeschis magazinele și depozitele din Oradea și Timișoara

Traian Dan

Declarația pe propria răspundere și garanțiile eliminate de la IMM Invest

Traian Dan

UVT, premiată pentru integritate, bună guvernanță și responsabilitate socială

Stefana Muresan

Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest, reales președinte

Ligia Voro

Georgică Cornu, reales Președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș

Stefana Muresan

Romaero vrea să atragă contracte de 1,5 miliarde euro în următorii ani, compania ar putea intra pe profit

Stefana Muresan

Turismul și patrimoniul cultural în regiunea transfrontalieră Banat, în dezbatere la UVT

Stefana Muresan

Producătorul de scaune Antares mizează pe afaceri de 10 mil. de euro pentru acest an

Stefana Muresan

Bosch duce utilajele 5G în fruntea clasamentului: compania prezintă inovația ctrlX AUTOMATION, indispensabilă pentru fabrica viitorului

Papuc Irina

JTRE has selected contractors for the Eurovea extension, including the first Slovak skyscraper

Papuc Irina

Au fost stabilite cele mai de succes afaceri din judeţul Timiş. Se organizează o nouă ediţie a Topului Firmelor

Robert Bloancă

Cel mai mare proiect de infrastructură mare din Timişoara, pasaj subteran de 30 mil. euro, din fonduri europene

Stefana Muresan

ACAROM şi-a desemnat noua conducere: Christophe DRIDI, Director General al Automobile Dacia

Papuc Irina

Contrabanda cu țigarete, la cel mai mic nivel din ultimii șase ani

Ligia Voro

Studiu: De unde pot lua românii cele mai avantajoase credite online?

Traian Dan

Bucharest – skyline transformation by 2025: “The recipe for the post crisis future? Let’s build it”

Ionut Oprea

Bistrițenii de la Monor, afaceri de peste 15 mil. de euro

Stefana Muresan

Anunț Groupe Renault: Uzinele din Mioveni își întrerup activitatea începând de mâine

Ligia Voro

Lecții de business de la liderii marilor companii, oferite la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

XPN Live: Antreprenoriatul și soluțiile IT în era post COVID-19

A. I.

Cartea Verde va fi albă. Precizări făcute de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România

Ion Surdu

Infrastructura de transport şi cea medicală sunt în prim planul accesării fondurilor europene de către primarii din Regiunea Vest

Robert Bloancă

Grupul Leonardo aduce filozofia Lean în afaceri

Tirdea Ionut

Leave a Comment