Investitii Judete Ultimele stiri

Investiție de 24 milioane de euro la Vălenii de Munte, în noua fabrică a companiei Maspex, care produce Tymbark și Salatini

Maspex, compania poloneză care produce Tymbark şi Salatini investeşte 24 milioane de euro la Vălenii de Munte, scrie zf.ro.

Maspex România, unul dintre cei mai mari producători de băuturi răco­ri­toa­re şi snackuri, are în plan pentru 2020-2021 investiţii de 24 milioane de euro în centrul de pro­duc­ţie de la Vălenii de Munte (jud. Pra­hova) pentru majorarea capa­cităţii de producţie şi a spaţiului de depozitare.

„Anul acesta, vom continua proiectele pe care le avem în curs de dezvoltare şi vom avea tot­oda­tă investiţii noi. (…) La punc­tul de lucru de la Vatra Dornei, anul acesta vom finaliza inves­ti­ţia începută în 2019 constând într-un nou spaţiu de depozitare şi vom lucra la modernizarea lini­­ilor de producţie, invesţiile ajun­gând în perioada 2019-2020 la suma de 15 milioane de euro“, a declarat pentru ZF Grzegorz Grabowski, director general Maspex România.

Sursa citată precizează că Grabowski este manager general al Maspex pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova. Compania are în portofoliu branduri precum Tymbark, Salatini şi LaFesta. Maspex România a avut în 2018 o cifră de afaceri de 541 mil. lei (116 mil. euro), în creştere cu 32% faţă de anul precedent, mai scrie zf.ro.

Potrivit companiei, în prezent, Maspex Romania produce în fabrica sa de la Vălenii de Munte toate produsele sub brandurile Tymbark, Tedi, Ciao și Figo, precum și produsele instant din gama La Festa (Cappuccino La Festa, Ciocolata Calda La Festa, La Festa 3in1).

Compania a început construcția unei noi fabrici în Vălenii de Munte din septembrie 2007. Investiția constă într-un nou centru de producție depozite și linii de producție ultramoderne și este în valoare de peste 30 milioane de euro, ceea ce a dus la dublarea investițiilor făcute până acum de Maspex în România, suprafața totală fiind mai mare de 50.000 mp.

Maspex este cel mai mare investitor polonez în România. Compania Maspex Romania este membră cu drepturi depline a Asociației Naționale a Băuturilor Răcoritoare ANBR.

Sursa foto

Related posts

Auchan extinde programul de colectare a uleiului alimentar uzat la nivel național. Primiți în schimb apă, ulei și detergent

Papuc Irina

Jeffrey Sachs, cel mai bun profesor de economie din lume, laudă direcțiile de dezvoltare ale Clujului

Stefana Muresan

BNR lansează o monedă din argint cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înființarea Universității de Vest din Timișoara

Papuc Irina

Leave a Comment