Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cinci județe ale Transilvaniei, promovate ca destinații turistice la Berlin

Județele Sălaj, Cluj, Mureș, Sibiu și Hunedoara vor beneficia de promovare în  cadrul Expoziției Internaționale Săptămâna Verde 2020 de la Berlin.

În perioada 17-26 ianuarie în Germania se desfășoară expoziția Grune Woche. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) participă cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în cadrul căruia experții promovează produsele agroalimentare românești recunoscute la nivel național și european.

Ministrul Adrian Oros și secretarul de stat Aurel Simion vor participă la deschiderea oficială. MADR va promova și va oferi spre degustare mostre din produse înregistrate pe scheme de calitate europene sau în curs de înregistrare.

Acestea sunt Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Telemea de Ibăneşti, Novac afumat din Ţara Bârsei –IGP, Scrumbie de Dunăre afumată, Cârnaţi de Pleşcoi, Telemea de Sibiu, Caşcaval de Săveni, Salată cu icre de știucă de Tulcea, Salată tradițională cu icre de crap -, Plăcintă dobrogeană – și produse înregistrate pe scheme de calitate naționale.

Printre produsele româneşti ce vor fi expuse se vor regăsi sloi și pastramă de oaie, babic, ghiudem, brânză de burduf în coajă de brad și în membrană, batog de crap argintiu și de somn, pastramă de crap argintiu și de somn, sardeluțe, scrumbie marinată, zacuscă cu pește, plăcintă cu dovleac). România va oferi spre degustare țuică, vin alb şi roşu, dar și mere de Voineşti.

Vor fi promovate obiective turistice, obiceiuri și datini bine conservate din județele Bacău, Caraș-Severin, Cluj, Hunedoara, Mureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Suceava, Tulcea, prin materiale de promovare precum pliante, flyere, clipuri video.

Săptămâna Verde 2020 reprezintă o platformă de afaceri și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât și pe plan mondial. În anul 2019, 400.000 de vizitatori au trecut pragul expoziției.

Aici are loc Forumul Global pentru Alimentație și Agricultură, privind problemele politicii agroalimentare, în cadrul căreia are loc cea mai mare conferință informală a miniștrilor agriculturii din lume. Tema propusă este “Alimente pentru toți – Comerț pentru securitate, diversitate și nutriție durabilă”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ambasadorul Rusiei: “Sper ca relațiile economice cu România să se dezghețe”

Articolul următor

Acceleratorul BCR-InnovX se extinde cu program de incubare la Iași pentru antreprenorii pasionați de IT și tehnologie din regiunea Moldova

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share