Industrie Sălaj Ultimele stiri

Ambasadorul Rusiei: “Sper ca relațiile economice cu România să se dezghețe”

Valery Ivanovich Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse, și consilierul economic Alexandr Evgenevich Tyurin au efectuat o vizită la fabrica de mobilă din Șimleu Silvaniei.

“Felicităm Simex pentru calitatea ireproșabilă, seriozitate și perseverență. Acestea sunt doar câteva dintre atributele Simex, care stau la baza succesului în continuă ascensiune a mobilei românești pe piața rusă și nu numai. Rușii iubesc și își doresc mobila românească.

Rusia dorește relații economice cu România, este deschisă în cooperarea în domeniul învățământului, sportiv, cultural, tehnic și științific. Din păcate, încă nu avem un răspuns pozitiv la aceste propuneri din partea decidenților politici români.

Sperăm că lucrurile să se dezghețe și să avem parte de relații reciproc avantajoase pentru români și ruși. Simex este un bun exemplu și pentru alte companii românești care, în afară de mobilă, produc mărfuri de interes pentru piață rusă”, a menționat ambasadorul.

“Tradiția unică a meșteșugului de mobilă românească se transmite la Șimleu Silvaniei, din generație în generație, de peste un secol, și deocamdată rezistă cu succes valului globalizării care are scopul precis de a transforma România dintr-o țară producătoare de top într-o piață de desfacere pentru alte țări.

“Avem nevoie ca factorii de decizie să se trezească din somn, să conștientizeze și să se implice în susținerea industriei românești de prelucrare a lemnului. Primii pași importanți ar fi reînființarea școlilor profesionale, interzicerea la modul imperativ a exportului de lemn masiv (multe țări care practică această metodă cu succes și folos), stoparea tăierii pădurilor în mod abuziv „pe semnătură la comandă”.

Exportul este cel mai important factor de creștere economică. Dezvoltarea exporturilor românești ar genera o adevărată și reală expansiune economică românească pe plan extern care ar duce la redeschiderea și înființarea multor fabrici noi și implicit la crearea multor locuri de muncă.

Pe lângă piață rusă, România trebuie urgent să recucerească piețele internaționale pierdute după revoluție: Asia, China, America Latină, Africa, Țările Arabe, unde țara noastră a fost  un mare jucător prin exporturi de la chibrituri, textile, încălțăminte, mobilă, la tractoare, camioane, și locomotive“, au menționat reprezentanții Simex.

Grupul Simex, cu sediul central în Șimleu Silvaniei (Sălaj), este constituit din patru fabrici de mobilă cu acționariat 100% românesc și funcționează fără întrerupere din 1947. Simex a avut anul trecut vânzări de 11 milioane de euro, dintre care 9 milioane de la export, jumătate dintre ele în Rusia. Grupul are 700 de angajaţi.

Related posts

Polonezii de la Impro, cu fabrici la Timişoara şi Cluj, estimează afaceri de 90 mil. lei, dublu faţă de 2017

redactia

ARCPA, la Guvern: „România trebuie să își păstreze calitatea de jucător relevant pe piața globală a comerțului cu cereale”

Papuc Irina

BCR anunță o potențială emisiune inaugurală de obligațiuni de tip Senior Non Preferred denominată în RON

Papuc Irina

CBRE: Proprietarii de clădiri aleg externalizarea administrării acestora

Stefana Muresan

Primul incubator digital din România, lansat la Cluj

Stefana Muresan

Aeroportul Internaţional Baia Mare, redeschis traficului intern şi extern în iunie

Stefana Muresan

Bayer se așteaptă la vânzări mai mari în România, Bulgaria și Republica Moldova în 2020

Papuc Irina

Constructorul a reînceput activitatea pe lotul 2 al autostrăzii Ogra – Campia Turzii

redactia

Relaxarea treptată a restricțiilor în Oradea s-ar putea face după 1 mai

Traian Dan

Camera de Comerț și Industrie a României realizează Topul Național al Firmelor 2020

Traian Dan

Banca Transilvania şi Bancpost au devenit o singură bancă

redactia

Electrogrup va construi o rețea 5G în Finlanda

Nora Dumitrescu

Cum a afectat Covid-19 comerțul internațional de mărfuri: lovituri pentru industria Automotive și energie, dar surpriza vine din altă parte

Papuc Irina

Sonimpex Topoloveni a lansat un nou produs

Ligia Voro

Cea mai mare renovare World Class Belvedere

Stefana Muresan

Unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii, cetățean de onoare al Sibiului. A donat peste 4 milioane de euro Universității „Lucian Blaga”

redactia

Un armăsar al Hergheliei Beclean din cadrul RNP – Romsilva, Campion Mondial

Ligia Voro

Blue Air, salvată de Europa. Restructurare sau lichidare în șase luni

Nora Dumitrescu

Ștefan-Mihai Liviu, șeful APIA Sibiu: „Îi asigurăm pe toți fermierii că toate cererile vor fi actualizate și închise la timp”

Ion Surdu

Angajați din Ardealul de Nord vor deveni IT-iști prin reconversie profesională

Nora Dumitrescu

Compania clujeană Masterfol, singura din Europa care a primit recunoașterea liderului mondial în aplicarea foliilor auto

Stefana Muresan

Proiecte în valoare de jumătate de miliard de euro, contractate prin Regio-POR 2014-2020, în Regiunea Vest

Stefana Muresan

Mai multe comune din Maramureș, aproape de faliment

Nora Dumitrescu

Zece măsuri imediate care ar ajuta afacerile românești: propunere către premier

Ion Surdu

Leave a Comment