Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ambasadorul Rusiei: “Sper ca relațiile economice cu România să se dezghețe”

Valery Ivanovich Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse, și consilierul economic Alexandr Evgenevich Tyurin au efectuat o vizită la fabrica de mobilă din Șimleu Silvaniei.

“Felicităm Simex pentru calitatea ireproșabilă, seriozitate și perseverență. Acestea sunt doar câteva dintre atributele Simex, care stau la baza succesului în continuă ascensiune a mobilei românești pe piața rusă și nu numai. Rușii iubesc și își doresc mobila românească.

Rusia dorește relații economice cu România, este deschisă în cooperarea în domeniul învățământului, sportiv, cultural, tehnic și științific. Din păcate, încă nu avem un răspuns pozitiv la aceste propuneri din partea decidenților politici români.

Sperăm că lucrurile să se dezghețe și să avem parte de relații reciproc avantajoase pentru români și ruși. Simex este un bun exemplu și pentru alte companii românești care, în afară de mobilă, produc mărfuri de interes pentru piață rusă”, a menționat ambasadorul.

“Tradiția unică a meșteșugului de mobilă românească se transmite la Șimleu Silvaniei, din generație în generație, de peste un secol, și deocamdată rezistă cu succes valului globalizării care are scopul precis de a transforma România dintr-o țară producătoare de top într-o piață de desfacere pentru alte țări.

“Avem nevoie ca factorii de decizie să se trezească din somn, să conștientizeze și să se implice în susținerea industriei românești de prelucrare a lemnului. Primii pași importanți ar fi reînființarea școlilor profesionale, interzicerea la modul imperativ a exportului de lemn masiv (multe țări care practică această metodă cu succes și folos), stoparea tăierii pădurilor în mod abuziv „pe semnătură la comandă”.

Exportul este cel mai important factor de creștere economică. Dezvoltarea exporturilor românești ar genera o adevărată și reală expansiune economică românească pe plan extern care ar duce la redeschiderea și înființarea multor fabrici noi și implicit la crearea multor locuri de muncă.

Pe lângă piață rusă, România trebuie urgent să recucerească piețele internaționale pierdute după revoluție: Asia, China, America Latină, Africa, Țările Arabe, unde țara noastră a fost  un mare jucător prin exporturi de la chibrituri, textile, încălțăminte, mobilă, la tractoare, camioane, și locomotive“, au menționat reprezentanții Simex.

Grupul Simex, cu sediul central în Șimleu Silvaniei (Sălaj), este constituit din patru fabrici de mobilă cu acționariat 100% românesc și funcționează fără întrerupere din 1947. Simex a avut anul trecut vânzări de 11 milioane de euro, dintre care 9 milioane de la export, jumătate dintre ele în Rusia. Grupul are 700 de angajaţi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Managerii și contabilii clujeni, învățați cum să se păzească de fisc

Articolul următor

Cinci județe ale Transilvaniei, promovate ca destinații turistice la Berlin

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share