Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Managerii și contabilii clujeni, învățați cum să se păzească de fisc

Schimbările în domeniul taxei pe valoarea adăugată, informatizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală și modificarea radicală a ordonanței de urgență nr. 114 le-au fost prelucrate oamenilor de afaceri clujeni.

„La Cluj-Napoca, de câțiva ani, s-a dezvoltat unul dintre cele mai importante centre de business din țară. Vrem să ajutăm companiile să se pregătească pentru provocările viitoare”, a declarat Alexandra Smedoiu, partener servicii fiscale la Deloitte România, la conferința “Deloitte Tax & Legal”, de la Cluj-Napoca

Noile reglementări privind TVA, intrate în vigoare la 1 ianuarie, planurile privind informatizarea ANAF și readaptarea mediului de afaceri după eliminarea celor mai controversate prevederi ale ordonanței 114/2018 au fost temele dezbătute.

„Ardealul are un mare potențial de creștere, iar în contextul economic actual, local și european, în continuă transformare, ne-am propus să sprijinim cât mai mult companiile să valorifice oportunitățile și să evite potențialele riscuri derivate din complexitatea legislației și a procedurilor de conformare”, susține Bogdan Barbu, director prețuri de transfer la Deloitte Cluj-Napoca.

Cu acest prilej, au fost dezbătute cele mai importante aspecte fiscale ale anului 2019, la nivel național și european, modificările aduse legislației și implicațiile acestora asupra activității companiilor active pe piața din România.

Participanților li s-au prezentat reglementările intrate în vigoare la 1 ianuarie, dar și proiectele de anvergură dezbătute la nivelul comunității europene, care, odată aprobate, vor avea un impact important și asupra companiilor din România.

Seminarul a cuprins aspecte practice legate de inspecții fiscale, controale inopinate și contribuțiile datorate la Fondul pentru Mediu. Deloitte România a înființat un birou regional din Cluj-Napoca care oferă servicii de audit, fiscale și juridice.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță, servicii juridice, consultanță financiară și managementul riscului, servicii de consultanță fiscală în 150 de țări și teritorii, cu 312.000 de profesioniști. În România aceasta acționează, în cooperare cu Reff & Asociații.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sibiul concurează pentru titlul de cea mai bună destinație turistică din Europa

Articolul următor

Ambasadorul Rusiei: “Sper ca relațiile economice cu România să se dezghețe”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share