Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Criteriile pentru Start-Up Nation vor fi schimbate. Ministrul Economiei: „Multe firme se vând pe OLX”

Criteriile de selectare a noilor firme fondate cu bani europeni prin programul Start-Up Nation vor fi schimbate, a anunțat ministrul Economiei. Acesta s-a arătat indignat că multe dintre firme „se vând pe Olx”.

Mai multe companii finanțate prin programul guvernamental Start-Up Nation au ajuns să fie scoase la vânzare pe platforma de anunțuri OLX, ceea ce reprezintă ”un risc reputațional extraordinar” pentru acest program, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu, într-un interviu acordat Mediafax.

Programul Start-Up Nation are un buget de finanțare asigurat și pentru 2020, însă în prezent se lucrează la un nou set de criterii pentru ca Guvernul să se asigure că afacerile finanțate sunt viabile și pot rezista în piață.

”Vrem să ne asigurăm că următoarele tipuri de start-up-uri și business-uri pe care le vom finanța sunt viabile, rezistă, aduc inovație, tehnologie nouă și nu ne vom mai întâlni după perioada de acordare a finanțării cu situații de genul aceasta în care afaceri, pur și simplu, se închid sau se vând pe OLX. Pentru că, după părerea mea, o afacere care se vinde pe OLX este un risc reputațional extraordinar care îți dă pestre cap tot programul. Dacă vrei să faci un start-up, nu îl faci și vinzi pe OLX”, a declarat Popescu.

Prin programul guvernamental Start-Up Nation, tinerii antreprenori pot accesa o finanțare de până la 200.000 de lei de la stat pentru înființarea unei afaceri. Antreprenorii care au accesat finanțarea de la stat pentru a-și începe afacerea nu vor mai putea să își vândă online business-ul, avertizează ministrul Economiei.

Programul Start-up Nation a fost lansat în 2017 și are un buget alocat de două miliarde de lei pe an. În 2017, Guvernul a finanțat circa 7.100 de afaceri (dintr-un număr maxim de 10.000) prin Start-Up Nation, iar în 2018 și-a propus să finanțeze 10.000 de proiecte, însă nu toate au primit încă finanțarea. Antreprenorii care au vârsta de până în 35 de ani primesc un punctaj mai mare pentru primirea finanțării, dar vârsta nu reprezintă un criteriu eliminatoriu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Turcii de la Karsan vor livra 20 de autobuze electrice pentru Dej

Articolul următor

Aplicație care scapă clienții de spălatul rufelor, lansată în București: investiția inițială - 300.000 euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share