Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Turcii de la Karsan vor livra 20 de autobuze electrice pentru Dej

Compania turcă Karsan Automotive a semnat contractul cu primăria din Dej pentru 14 autobuze electrice Atak și 6 autobuze electrice Jest.

Acestea vor fi livrate în cel mai scurt timp, urmând ca transportul public din Dej să devină total electric, potrivit Auto Market. Numărul localităților din România care achiziționează autobuze electrice prin fonduri europene a crescut constant în ultimii ani.

Primul contract prevede livrarea a opt autobuze Karsan Atak și a patru autobuze Karsan Jest, iar pentru alte opt autobuze contractele vor fi semnate ulterior. Primele unități vor ajunge în Dej în primăvară, iar ultimele în august.

Autobuzele electrice Karsan sunt produse în parteneriat cu BMW, pe platforma modelului electric BMW i3. Karsan Atak are un motor electric de 313 cai putere și un cuplu de 2.400 Nm, în timp ce acumulatorul de 220 kWh furnizat de BMW oferă o autonomie de până la 300 km.

O încărcare completă a bateriei se realizează în trei ore în cazul utilizării unor stații de încărcare rapidă. Modelul are  capacitate de 52 de locuri. Municipiul Dej va cumpăra și autobuze Jest Electric, care oferă 22 de locuri și au rolul de a suplini transportul urban cu vehicule mari în afara orelor de vârf. Și acest model utilizează tehnologie împrumutată de la BMW.

Contractul semnat include și furnizarea sistemelor de e-ticketing și licențelor aferente acestora. Anul trecut, Turda a devenit primul oraș din România care utilizează doar autobuze electrice, după ce a intrat în posesia a 20 de unități Sor.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum vrea să atragă noi angajați una dintre principalele companii de tehnologie și producătoare de jocuri video

Articolul următor

Criteriile pentru Start-Up Nation vor fi schimbate. Ministrul Economiei: „Multe firme se vând pe OLX”

Citește si:
Total
1
Share