Arad Bistrița-Năsăud Brașov Cluj Covasna Mureș Sălaj Satu Mare Sport Ultimele stiri

Complexurile de sport din micile orașele ale Transilvaniei, finanțate de stat

Nouă județe din Transilvania și Banat vor beneficia de complexuri de sport finanțate de către Compania Națională de Investiții (CNI), majoritatea fiind amplasate în zona Brașovului.

În județul Brașov vor apărea cinci asemenea complexuri, în Arad trei, iar în Sălaj și Covasna, câte două. Județele Alba, Bistrița Năsăud, Cluj, Mureș și Satu Mare sunt prevăzute cu câte un complex de acest gen.

62 de complexuri sportive au fost incluse în acest an prin ordin al ministrului lucrărilor publice Ion Ştefan, pe lista sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul subprogramului complexuri sportive. Acesta este coordonat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), prin CNI.

Cele două noi amplasamente din Sălaj sunt situate în Jibou: Liceul Tehnologic Octavian Goga și Școala Gimnazială Lucian Blaga. În total, în Sălaj se vor construi șapte complexuri sportive finanţate de CNI

Pe lista din anul 2019 se mai regăseau trei complexuri în Zalău (stadion în Dumbrava Nord, baze sportive Fagetului și Stadion); Cehu Silvaniei: baza sportivă Liceul G. Pop de Basesti; Șimleu Silvaniei: baza sportivă Măgura.

La sfârșitul anului trecut, ministrul a semnat ordinele de aprobare pentru mai multe liste sinteză, documente ce stau la baza derulării subprogramelor implementate de CNI. Au fost introdus proiecte suplimentare la subprogramele săli de sport (56 de amplasamente noi), complexuri sportive (62), bazine de înot (6), săli de cinema (2), lucrări în prima urgență (41).

Noile complexuri din Transilvania-Banat

  • Alba: Ocna Mureș
  • Arad: Cermei, Chișineu-Criș, Felnac
  • Bistrița-Năsăud: Ilva Mică
  • Brașov: Codlea, Feldioara, Lisa, Măieruș, Predeal
  • Cluj: Dej
  • Covasna: Covasna, Valea Crișului
  • Mureș: Reghin
  • Sălaj: Jibou – Liceul O. Goga, Școala L. Blaga
  • Satu Mare: Satu Mare

Related posts

Funcționarul public virtual Antonia a început să lucreze pentru clujeni

Stefana Muresan

A 26-a Conferință Anuală și Adunare Generală a Asociației Aeroporturilor din România

redactia

Cum poți câștiga 4.000 lei / lună din închirierea mașinii personale

Nora Dumitrescu

Leave a Comment