Brașov Cluj Transport Ultimele stiri

Șeful aeroporturilor din România: “Ne trebuie fonduri UE pentru terminalele cargo”

Este necesar ca aeroporturile din țara noastră să își diversifice serviciile oferite pasagerilor și companiilor, iar dezvoltarea terminalelor cargo să fie realizată pe fonduri europene, susțin managerii aerogărilor.

„Traficul pe aeroporturile din țară a depășit, în 2019, 23 de milioane de pasageri, iar estimările arată că la o creștere anuală medie de 4% în următorii 15 ani se va dubla. Împreună cu autoritățile locale și naționale trebuie să găsim soluții de dezvoltare, astfel încât aeroporturile să devină cât mai competitive din punctul de vedere al infrastructurii și al serviciilor pe care le oferă pasagerilor și partenerilor, pe o piață internațională unde concurența este din ce în ce mai mare.

Trebuie să gândim o strategie și pentru dezvoltarea terminalelor cargo, iar fondurile europene pot reprezenta una dintre principalele surse de finanțare. Creșterea numărului de destinații e un alt obiectiv. Împreună cu reprezentanții din turism încercăm să implementăm modele de bune practici în vederea extinderii rețelelor de rute și a dezvoltării turistice a destinațiilor românești”, a declarat David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România (AAR).

„Braşovul are deja un cuvânt de spus în domeniul aeroportuar, prin specialiştii care se ocupă de realizarea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav (AIBG). Am dovedit că proiectul nostru este unul matur, serios și deschizător de drumuri pentru administrațiile județene. Etapele parcurse în 2019 în implementarea proiectului AIBG sunt însemnate şi ele ne asigură premisele că până la sfârşitul acestui an aeroportul va fi finalizat în proporție de 90%.

Noi nu construim orice fel de aeroport, ci unul care va fi între primele trei la nivel naţional, după Aeroporturile Henri Coandă și Cluj, atât din punctul de vedere al mărimii terminalului de pasageri, cât şi ca lungime a pistei de decolare-aterizare”, a menţionat Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Județean (CJ) Braşov.

Prima întrunire din acest an a AAR a avut loc la Poiana Braşov. Au participat directorii generali ai aeroporturilor membre, secretari de stat şi directori din cadrul Ministerului Transporturilor şi Ministerului Economiei, directorii generali de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi Romat, membri din Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România, Asociația Națională a Agențiilor de Turism şi Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Braşov, reprezentanţi de la companii aeriene şi de turism din ţară şi străinătate.

Pe agendă au fost incluse dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, dezvoltarea terminalelor de pasageri și cargo, proiectul noului Cod Aerian, actualizarea Master Planului de Transport. Au fost discutate aspecte privind securitatea și siguranța aviației civile, finanțarea aeroporturilor prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare 2014-2020 şi atragerea fondurilor europene pentru aeroporturi prin politica de coeziune în perioada 2021-2027.

Evoluția traficului de pasageri pe aeroporturile din România, posibilităţile de atragere de noi companii aeriene, rolul aviației civile în dezvoltarea turismului şi colaborarea dintre aeroporturi, agențiile de turism, companiile aeriene și organizațiile județene de turism au fost alte teme de analiză ale AAR.

Related posts

UE a alocat 1 miliard de euro pentru a facilita accesul tinerilor agricultori la credite

Stefana Muresan

Olandezii de la Dietsmann vor opera pe câmpurile petrolifere din Crișana

Nora Dumitrescu

Companiile semifinaliste ale proiectului Made în România

Stefana Muresan

Brașov: proiecte de finanțare de peste 5,3 milioane de Euro, din fonduri europene. Cum vor fi utilizați banii

Papuc Irina

Arhitectura rurală de calitate, promovată la nivel județean în Cluj

Nora Dumitrescu

ADR Vest: Prelungire cu 3 luni a apelurilor din axa 4 destinate municipiilor reședință de județ

redactia

Diplomați și oamenii de afaceri din spațiul lingvistic german, îndemnați de primarul Sibiului să susțină evenimentele culturale

Papuc Irina

Școală de 5 milioane de euro în fostele unități militare de la Giroc, cu bani europeni

redactia

Bitdefender, City Promotions, Clock Advertising , Arobs Transilvania Software și Mercury360 Communications, în topul Best Employers

Stefana Muresan

Rompetrol a intrat în Ardeal cu noile stații de combustibil

Nora Dumitrescu

CBRE lansează Proptech Index 2019: În România, clădirile de birouri sunt pregătite pentru această strategie

Ligia Voro

PROmotorii FIrmei Tale (PROFIT), pentru regiunea Centru, proiect de peste 8 mil. lei

Stefana Muresan

Platforme modulare de colectare selectivă a deșeurilor la Oradea

Traian Dan

Cluj-Napoca: Ordinul Arhitecților din România, concurs de soluţii pentru Cetăţuie. Premii de 1,5 milioane lei

Stefana Muresan

Retailul german face 5 miliarde de euro în România

redactia

Maraton al Transplantului, la Spitalul Sf Constantin din Braşov. Nume mari ale transplantului internaţional au lucrat pro bono

redactia

Singurul oraş cu tren de mare viteză de 160 km/h vrea să mai cumpere 28 de tramvaie

Stefana Muresan

România poate deveni țara din UE cu cele mai multe femei în domeniul IT&C

Stefana Muresan

România Construiește – o campanie de comunicare DEVO 2020 International Forum of Large Developers

Papuc Irina

Camelia Cavadia și Elizabeth Sagan, primele nume anunțate la TEDxZorilorWomen2019

Ligia Voro

Zona metropolitană a Clujului va avea o nouă centură rutieră

redactia

ACI Cluj conectează energetic Moldova la Europa. Proiectul Transgaz Iași-Ungheni-Chișinău – faza a II-a a luat startul

redactia

Semmeringul Bănăţean, cea mai veche cale ferată montană din România, va rămâne în funcţiune

Robert Bloancă

Cu o povară birocratică mai puțin: Firmele cu afaceri de până la 1 milion de euro ar putea scăpa de obligația de a depune declarații semestriale

Ion Surdu

Leave a Comment