Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sălajul își face drumuri modernizate de 90 de milioane de euro

Proiectele dedicate drumurilor județene din Sălaj totalizează 435 milioane de lei, având ca surse de finanțare fondurile europene, bugetul național și cel al județului. Șapte proiecte se află în diverse faze și vor continua ca implementare pe parcursul anului.

Ele totalizează 350 de milioane de euro, finanțarea fiind asigurată fiind asigurată din cele trei surse. Șoselele vizate spre reabilitare și modernizare sunt DJ 109E, limită județul Cluj – pod Ciocmani (34 km, 108 milioane de lei); DJ 191D, Valcău de Jos – limită Cluj (20 km, 58 de milioane); DJ 191C, Nuşfalău – Creaca (36 km, 77 de milioane); DJ 108A, limită Cluj – Bogdana (12 km, 39 de milioane); DJ 196, limită Satu Mare –Benesat (8 km, 13 milioane); DJ 108D, Crişeni – Cehu Silvaniei (22 km, 42 de milioane); DJ 110, Măeriște – Carastelec (16 km, 20 de milioane).

La acestea se adaugă, cu finanțare prevăzută și asigurată de la bugetul județului pentru 2020, alte cinci obiective de investiții ce vizează proiecte de reabilitare și modernizare a drumurilor județene cu o valoare de 75 de milioane de lei.

Unul dintre ele (DJ 108 D, Cehu Silvaniei – limită Maramureș, de 4 km, se află în evaluare de oferte (procedură de achiziție publică), iar pentru celelalte este avută în vedere pregătirea documentațiilor necesare demarării procedurilor de achiziție publică (DJ 109 F, Fodora – DN1C; DJ 109 E,: limită Cluj – Rus; DJ 191 G, Crasna – Valcău de Jos; DJ 109 R, DN 1G (Chendrea) – Romita.

Pentru reparații ale unor segmente de drumuri județene (plombări și executare covoare asfaltice), pentru alocările financiare de 9 milioane de lei (din transferuri de la bugetul de stat) vor susține continuarea executării celor cinci covoare asfaltice pe traseele demarate în 2019: Halmășd – Cerîșa (2,8 km); Ileanda –limita Maramureș (7,5 km); Someș Guruslău – Năpradea (12 km); Șimleu Silvaniei– Camăr (39 km); limita Maramureș – Cehu Silvaniei (2,5 km).

Alocările pentru capitolul de reparații ale drumurilor județene menționate, la care se vor adăuga și lucrările de plombări, transferurile pentru lucrările aferente drumurilor comunale și cele aferente deszăpezirii și combaterii lunecușului dar și întreținerii acestora sunt de 13 milioane de lei, cu 8,5 milioane sub anul trecut.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Producătorii de brânzeturi din Ardeal se perfecționează în Alpi

Articolul următor

Complexurile de sport din micile orașele ale Transilvaniei, finanțate de stat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share