Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorii de brânzeturi din Ardeal se perfecționează în Alpi

Managerii noului brand local de lactate și brânzeturi Atelierul de Lapte vor testa cele mai importante fabrici de profil din Țara Cantoanelor.

“Colegii de la Atelierul de Lapte din Mociu vizitează cele mai importante fabrici de lactate și brânzeturi din Elveția. Suntem siguri că se vor întoarce cu idei de produse de noi, gata să le punem pe rafturile magazinelor noastre”, spun reprezentanții Frăției Bacilor Ardeleni (FBA).

Asocierea a pus în funcțiune, la finele anului trecut, primul său punct de vânzare din municipiul Cluj-Napoca, în cartierul Grigorescu. Noul punct de vânzare reunește produse naturale din lapte, făcute după rețete variate, precum brânzeturi proaspete (telemeaua de vacă) și brânzeturi premium, artizanale, maturate în grota de la Țaga (Produs de Țaga, Bobâlna, Moeciu, Montana).

FBA este un parteneriat lansat la Cluj ce reunește producători locali din Transilvania și pune la dispoziția consumatorilor brânzeturi artizanale și produse lactate făcute după rețete tradiționale. Acesta presupune colectarea laptelui de la membrii asociației și procesarea lui într-o fabrică din Mociu, iar produsele ajung de la fermier la consumator fără intermediari.

Produsele create în fabrica de la Mociu din laptele provenit de la fermierii ce fac parte din FBA poartă eticheta Atelierul de Lapte. Brandul își va lărgi gama de produse prin introducerea de produse lactate proaspete, iaurt, lapte bătut sau smântână. Produsele se vor găsi și în alte magazine din rețeaua Moldovan – Cosm Fan.

FBA este un parteneriat de tip lanț scurt, creat cu fonduri europene, care reunește mai mulți producători locali din Transilvania. Acesta a fost creat cu scopul de a oferi consumatorului produse locale de calitate, făcute după rețete tradiționale ardelenești, o interacțiune directă cu producătorul și posibilitatea de a cunoaște metodele și tehnologiile de producție.

FBA le oferă membrilor posibilitatea de a valorifica mai bine laptele și le asigură piață de desfacere fără intermediari. Fermierii implicați în parteneriat sunt Ștefan și Cosmin Moldovan, Dragoș Colceru, Ion Dorin Rus, Viorel Delean și Paul Ferenț.

Total
27
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Iulius Mall introduce taxa de parcare la Cluj

Articolul următor

Sălajul își face drumuri modernizate de 90 de milioane de euro

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
27
Share