Cluj Infrastructura Transport Ultimele stiri

Iulius Mall introduce taxa de parcare la Cluj

Complexul comercial din Cluj va percepe o taxă de 3 lei/oră după primele 60 de minute petrecute de șoferul mașinii în mall-ul din cartierul Gheorgheni. Cei care vin la Auchan, Cinema City sau spălătoria auto vor avea oră gratis în plus.  

Este un proces de susținere a dezvoltării mobilității urbane, scopul fiind de a avea o mai bună gestionare a locurilor de parcare existente și a de încuraja deplasarea cu mijloace alternative de transport, motivează conducerea Iulius Mall Cluj (IMC).

În perioada următoare, pentru serviciul de parcare se va implementa un sistem inteligent de management, cu control acces și plată. Parcarea subterană va fi gestionată printr-un sistem computerizat, care afișează numărul de locuri disponibile în timp real și care permite o eficientizare a utilizării acestora.

„IMC are avantajul de a fi în oraș, foarte bine conectat cu toate zonele și accesibil cu mijloace de transport în comun. Reprezintă unul dintre factorii care ne-au determinat să demarăm acest proces de încurajare și susținere a dezvoltării mobilității urbane, alăturându-ne și sprijinind politicile municipalității desfășurate în această direcție.

Introducerea sistemului de parcare cu plată este o măsură de optimizare a traficului din arealul IMC, a capacității de utilizare a locurilor de staționare disponibile și a confortului tuturor clienților, eficiență dovedită atât prin experiența implementării în alte proiecte din portofoliul companiei Iulius, cât și în mari orașe europene, care au rezolvat astfel problema congestionării traficului”, a declarat Sorin Guttman, managerul complexului.

“Parcarea IMC este destinată, în principal, clienților centrului comercial și angajaților din componenta office, iar aceasta este utilizată excesiv de persoane a căror activitate nu este în legătură directă cu IMC, pentru un timp nelimitat, sau ca o cale de legătură între diferite zone ale orașului, care determină trafic îngreunat și dificultăți pentru cei care vin la cumpărături sau lucrează în acest proiect.

Noua măsură va asigura fluidizarea circulației, va crește gradul de disponibilitate a locurilor de parcare pentru clienți și va contribui la mobilitatea urbană, încurajând utilizarea transportului în comun.

Concomitent, IMC va suplimenta numărul de spații de parcare pentru biciclete, astfel încât să încurajeze deplasarea cu mijloace alternative de transport. În prezent, în întregul areal sunt disponibile 250 de astfel de locuri. Cu același scop, cele mai noi proiecte office ale companiei sunt dotate cu vestiare și dușuri, special amenajate pentru cei care aleg să vină la birou pe jos sau cu bicicleta.

IMC manifestă în mod constant o preocupare pentru politici de operare „green”, inclusiv prin amenajarea Iulius Parc în imediata proximitate, un spațiu verde modern, care oferă multiple posibilități de relaxare, o investiție de 2,5 milioane de euro. La acestea se adaugă și stațiile de încărcare pentru mașinile electrice și spațiile special dedicate acestui tip de autovehicule”, spun reprezentanții IMC.

Tariful propus va fi de 3 lei pentru o oră de parcare, prima oră fiind gratuită. În plus, clienții hipermarketului Auchan și ai spălătoriei auto vor beneficia de o oră de gratuitate suplimentară, iar cei care vin la Cinema City vor avea la dispoziție încă două ore de gratuitate adăugate la cea acordată tuturor clienților.

Principalul concurent direct al IMC în sectorul mall-urilor este Vivo Center, din comuna Florești, iar la o scară mai mică, Platinia Center, însă în Cluj-Napoca s-au mai anunțat astfel de proiecte în zonele Grigorescu și Piața Abatorului.

Related posts

26 de treceri de pietoni din municipiul Oradea vor fi iluminate cu LED-uri

Traian Dan

Proiect pentru reducerea birocrației la Consiliul Județean Bihor

Traian Dan

FOTO: Investiții de peste 31 milioane lei la SCJ Mureș

Ligia Voro

Investitorii români au plasat 200 de milioane de euro în proprietăţi comerciale, fiind pe locul II în topul după naţionalitate

redactia

Narcis Neaga: Acordul de mediu la autostrada Sibiu – Piteşti, până la sfârșitul anului. După aceea, noi licitații

redactia

25 de ani de cooperare cu Ille et Villane din Franța și un nou acord

Ligia Voro

CNAIR, licitaţie de 9,6 milioane de euro pentru achiziţia de panouri fonoabsorbante

redactia

46.000 de oameni prezenţi în Ziua 2 a EC

Ionel Albu

“Fiscal do’s and don’ts when working with inter-company/group transactions”

Transilvania Business

Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea va fi reabilitat

Stefana Muresan

Canadienii de la Litens, fabrică în Timiș

Stefana Muresan

Regiunea Centru în vizită în Landul Brandenburg din Germania

Stefana Muresan

CITR: „Insolvența afectează economia mai degrabă prin faptul că pensionează antreprenori decât prin impactul financiar”

Ligia Voro

Soții Bunceanu din Timișoara, afaceri de 352 de milioane de lei, în creștere cu 73%, din comerțul cu carburanți

Stefana Muresan

Înmatriculările și producția de autoturisme în România a scăzut cu peste 50% în aprilie față de anul trecut

Papuc Irina

FOREST EU: „Restricționarea pieței legale nu va reduce fumatul”

Ligia Voro

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: FMC extinde Evalio® AgroSystem în România

Ligia Voro

CJ Sibiu: Licitatie pentru proiectarea a 37 km din DJ Agnita – Sighisoara

Stefana Muresan

Ryanair vrea să opereze curse low cost de pe aeroportul din Sibiu

Stefana Muresan

Reţeta profitului, la fabricile de medicamente din Mureş

Stefana Muresan

Siceram Sighişoara investeşte 2 mil. euro în fabrici

redactia

Timișoreanul Werner Wolff, director general al Tarom

Stefana Muresan

Turcii de la Durmazlar vor să participe la licitații pentru tramvaie în Arad, Timişoara, Brăila şi Craiova

Stefana Muresan

Echipamente medicale de 3,2 milioane de dolari din China pentru Oradea

Traian Dan

Leave a Comment