Cluj Infrastructura Transport Ultimele stiri

Iulius Mall introduce taxa de parcare la Cluj

Complexul comercial din Cluj va percepe o taxă de 3 lei/oră după primele 60 de minute petrecute de șoferul mașinii în mall-ul din cartierul Gheorgheni. Cei care vin la Auchan, Cinema City sau spălătoria auto vor avea oră gratis în plus.  

Este un proces de susținere a dezvoltării mobilității urbane, scopul fiind de a avea o mai bună gestionare a locurilor de parcare existente și a de încuraja deplasarea cu mijloace alternative de transport, motivează conducerea Iulius Mall Cluj (IMC).

În perioada următoare, pentru serviciul de parcare se va implementa un sistem inteligent de management, cu control acces și plată. Parcarea subterană va fi gestionată printr-un sistem computerizat, care afișează numărul de locuri disponibile în timp real și care permite o eficientizare a utilizării acestora.

„IMC are avantajul de a fi în oraș, foarte bine conectat cu toate zonele și accesibil cu mijloace de transport în comun. Reprezintă unul dintre factorii care ne-au determinat să demarăm acest proces de încurajare și susținere a dezvoltării mobilității urbane, alăturându-ne și sprijinind politicile municipalității desfășurate în această direcție.

Introducerea sistemului de parcare cu plată este o măsură de optimizare a traficului din arealul IMC, a capacității de utilizare a locurilor de staționare disponibile și a confortului tuturor clienților, eficiență dovedită atât prin experiența implementării în alte proiecte din portofoliul companiei Iulius, cât și în mari orașe europene, care au rezolvat astfel problema congestionării traficului”, a declarat Sorin Guttman, managerul complexului.

“Parcarea IMC este destinată, în principal, clienților centrului comercial și angajaților din componenta office, iar aceasta este utilizată excesiv de persoane a căror activitate nu este în legătură directă cu IMC, pentru un timp nelimitat, sau ca o cale de legătură între diferite zone ale orașului, care determină trafic îngreunat și dificultăți pentru cei care vin la cumpărături sau lucrează în acest proiect.

Noua măsură va asigura fluidizarea circulației, va crește gradul de disponibilitate a locurilor de parcare pentru clienți și va contribui la mobilitatea urbană, încurajând utilizarea transportului în comun.

Concomitent, IMC va suplimenta numărul de spații de parcare pentru biciclete, astfel încât să încurajeze deplasarea cu mijloace alternative de transport. În prezent, în întregul areal sunt disponibile 250 de astfel de locuri. Cu același scop, cele mai noi proiecte office ale companiei sunt dotate cu vestiare și dușuri, special amenajate pentru cei care aleg să vină la birou pe jos sau cu bicicleta.

IMC manifestă în mod constant o preocupare pentru politici de operare „green”, inclusiv prin amenajarea Iulius Parc în imediata proximitate, un spațiu verde modern, care oferă multiple posibilități de relaxare, o investiție de 2,5 milioane de euro. La acestea se adaugă și stațiile de încărcare pentru mașinile electrice și spațiile special dedicate acestui tip de autovehicule”, spun reprezentanții IMC.

Tariful propus va fi de 3 lei pentru o oră de parcare, prima oră fiind gratuită. În plus, clienții hipermarketului Auchan și ai spălătoriei auto vor beneficia de o oră de gratuitate suplimentară, iar cei care vin la Cinema City vor avea la dispoziție încă două ore de gratuitate adăugate la cea acordată tuturor clienților.

Principalul concurent direct al IMC în sectorul mall-urilor este Vivo Center, din comuna Florești, iar la o scară mai mică, Platinia Center, însă în Cluj-Napoca s-au mai anunțat astfel de proiecte în zonele Grigorescu și Piața Abatorului.

Related posts

Străinii cumpără tot mai mult pământ în Arad

Stefana Muresan

IRUM Reghin lansează trei noi modele de tractoare, destinate fermelor de familie

Ligia Voro

O plantație de aluni din Timiș produce materie primă pentru Ferrero Rocher sau Raffaello

Stefana Muresan

Castelul Wesselenyi din Jibou, scos la vânzare

Stefana Muresan

Un hunedorean, cel mai bogat cioban din țară. Are zeci de mii de mioare și terenuri în Ardeal

Stefana Muresan

Ambasadorul SUA, în vizită la Astra Rail Industries din Arad

Stefana Muresan

Shopping City Piatra Neamt, in portofoliul Optim PM

Ionut Oprea

Trei autostrăzi, realizate prin parteneriat public-privat

Stefana Muresan

Ardelenii vor circula cu mască pe Trenurile Soarelui. Sibiul va avea Trenul Tineretului

Nora Dumitrescu

Tinerii, alături de companii și profesori, caută soluții pentru a re-Imagina lumea

Traian Dan

Sorin Lazăr, președintele Comisiei de Buget din Camera Deputaților: „Antreprenorii au nevoie să nu fie încurcați de statul român”

Papuc Irina

Ford Craiova estimează volume record de producție în 2020

Ligia Voro

Electrogrup va construi o rețea 5G în Finlanda

Nora Dumitrescu

Proiecte de cercetare în valoare de peste 3 milioane de lei, câștigate de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Ion Surdu

România, pe locul 26 din 28 de țări UE în clasamentul performanțelor digitale

Ion Surdu

Mastercard donează un milion de euro pentru construcția primului spital de oncologie pediatrică din România

Stefana Muresan

Clujul a cumpărat 24 de tramvaie Siemens de la Astra Arad

Nora Dumitrescu

UVT, parte al celui mai mare proiect de colaborare internațională din istoria științei

Sano Vita va fi preluată de către Roho Healthy Food Investments. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția

Papuc Irina

Schemă de ajutor de până la 200.000 de euro pentru dezvoltarea staţiunilor balneare

redactia

Globalworth lansează campania I MISS MY OFFICE în Polonia și România

Nicolae Pop

Grupul BT va promova afacerile mici în pandemie

Nora Dumitrescu

Colaborare între CCI Mureș și autoritatea de formare profesională în sistem dual

Ligia Voro

O cameră de comerț româno-maghiară se va înființa la Budapesta

Traian Dan

Leave a Comment