Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Iulius Mall introduce taxa de parcare la Cluj

Photo by Vlad Cupsa | fb.com/vladcupsafotograf

Complexul comercial din Cluj va percepe o taxă de 3 lei/oră după primele 60 de minute petrecute de șoferul mașinii în mall-ul din cartierul Gheorgheni. Cei care vin la Auchan, Cinema City sau spălătoria auto vor avea oră gratis în plus.  

Este un proces de susținere a dezvoltării mobilității urbane, scopul fiind de a avea o mai bună gestionare a locurilor de parcare existente și a de încuraja deplasarea cu mijloace alternative de transport, motivează conducerea Iulius Mall Cluj (IMC).

În perioada următoare, pentru serviciul de parcare se va implementa un sistem inteligent de management, cu control acces și plată. Parcarea subterană va fi gestionată printr-un sistem computerizat, care afișează numărul de locuri disponibile în timp real și care permite o eficientizare a utilizării acestora.

„IMC are avantajul de a fi în oraș, foarte bine conectat cu toate zonele și accesibil cu mijloace de transport în comun. Reprezintă unul dintre factorii care ne-au determinat să demarăm acest proces de încurajare și susținere a dezvoltării mobilității urbane, alăturându-ne și sprijinind politicile municipalității desfășurate în această direcție.

Introducerea sistemului de parcare cu plată este o măsură de optimizare a traficului din arealul IMC, a capacității de utilizare a locurilor de staționare disponibile și a confortului tuturor clienților, eficiență dovedită atât prin experiența implementării în alte proiecte din portofoliul companiei Iulius, cât și în mari orașe europene, care au rezolvat astfel problema congestionării traficului”, a declarat Sorin Guttman, managerul complexului.

“Parcarea IMC este destinată, în principal, clienților centrului comercial și angajaților din componenta office, iar aceasta este utilizată excesiv de persoane a căror activitate nu este în legătură directă cu IMC, pentru un timp nelimitat, sau ca o cale de legătură între diferite zone ale orașului, care determină trafic îngreunat și dificultăți pentru cei care vin la cumpărături sau lucrează în acest proiect.

Noua măsură va asigura fluidizarea circulației, va crește gradul de disponibilitate a locurilor de parcare pentru clienți și va contribui la mobilitatea urbană, încurajând utilizarea transportului în comun.

Concomitent, IMC va suplimenta numărul de spații de parcare pentru biciclete, astfel încât să încurajeze deplasarea cu mijloace alternative de transport. În prezent, în întregul areal sunt disponibile 250 de astfel de locuri. Cu același scop, cele mai noi proiecte office ale companiei sunt dotate cu vestiare și dușuri, special amenajate pentru cei care aleg să vină la birou pe jos sau cu bicicleta.

IMC manifestă în mod constant o preocupare pentru politici de operare „green”, inclusiv prin amenajarea Iulius Parc în imediata proximitate, un spațiu verde modern, care oferă multiple posibilități de relaxare, o investiție de 2,5 milioane de euro. La acestea se adaugă și stațiile de încărcare pentru mașinile electrice și spațiile special dedicate acestui tip de autovehicule”, spun reprezentanții IMC.

Tariful propus va fi de 3 lei pentru o oră de parcare, prima oră fiind gratuită. În plus, clienții hipermarketului Auchan și ai spălătoriei auto vor beneficia de o oră de gratuitate suplimentară, iar cei care vin la Cinema City vor avea la dispoziție încă două ore de gratuitate adăugate la cea acordată tuturor clienților.

Principalul concurent direct al IMC în sectorul mall-urilor este Vivo Center, din comuna Florești, iar la o scară mai mică, Platinia Center, însă în Cluj-Napoca s-au mai anunțat astfel de proiecte în zonele Grigorescu și Piața Abatorului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Alternative Investment Forum 2020 - Warsaw, Poland

Articolul următor

Producătorii de brânzeturi din Ardeal se perfecționează în Alpi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share