Cluj Infrastructura Transport Ultimele stiri

Iulius Mall introduce taxa de parcare la Cluj

Complexul comercial din Cluj va percepe o taxă de 3 lei/oră după primele 60 de minute petrecute de șoferul mașinii în mall-ul din cartierul Gheorgheni. Cei care vin la Auchan, Cinema City sau spălătoria auto vor avea oră gratis în plus.  

Este un proces de susținere a dezvoltării mobilității urbane, scopul fiind de a avea o mai bună gestionare a locurilor de parcare existente și a de încuraja deplasarea cu mijloace alternative de transport, motivează conducerea Iulius Mall Cluj (IMC).

În perioada următoare, pentru serviciul de parcare se va implementa un sistem inteligent de management, cu control acces și plată. Parcarea subterană va fi gestionată printr-un sistem computerizat, care afișează numărul de locuri disponibile în timp real și care permite o eficientizare a utilizării acestora.

„IMC are avantajul de a fi în oraș, foarte bine conectat cu toate zonele și accesibil cu mijloace de transport în comun. Reprezintă unul dintre factorii care ne-au determinat să demarăm acest proces de încurajare și susținere a dezvoltării mobilității urbane, alăturându-ne și sprijinind politicile municipalității desfășurate în această direcție.

Introducerea sistemului de parcare cu plată este o măsură de optimizare a traficului din arealul IMC, a capacității de utilizare a locurilor de staționare disponibile și a confortului tuturor clienților, eficiență dovedită atât prin experiența implementării în alte proiecte din portofoliul companiei Iulius, cât și în mari orașe europene, care au rezolvat astfel problema congestionării traficului”, a declarat Sorin Guttman, managerul complexului.

“Parcarea IMC este destinată, în principal, clienților centrului comercial și angajaților din componenta office, iar aceasta este utilizată excesiv de persoane a căror activitate nu este în legătură directă cu IMC, pentru un timp nelimitat, sau ca o cale de legătură între diferite zone ale orașului, care determină trafic îngreunat și dificultăți pentru cei care vin la cumpărături sau lucrează în acest proiect.

Noua măsură va asigura fluidizarea circulației, va crește gradul de disponibilitate a locurilor de parcare pentru clienți și va contribui la mobilitatea urbană, încurajând utilizarea transportului în comun.

Concomitent, IMC va suplimenta numărul de spații de parcare pentru biciclete, astfel încât să încurajeze deplasarea cu mijloace alternative de transport. În prezent, în întregul areal sunt disponibile 250 de astfel de locuri. Cu același scop, cele mai noi proiecte office ale companiei sunt dotate cu vestiare și dușuri, special amenajate pentru cei care aleg să vină la birou pe jos sau cu bicicleta.

IMC manifestă în mod constant o preocupare pentru politici de operare „green”, inclusiv prin amenajarea Iulius Parc în imediata proximitate, un spațiu verde modern, care oferă multiple posibilități de relaxare, o investiție de 2,5 milioane de euro. La acestea se adaugă și stațiile de încărcare pentru mașinile electrice și spațiile special dedicate acestui tip de autovehicule”, spun reprezentanții IMC.

Tariful propus va fi de 3 lei pentru o oră de parcare, prima oră fiind gratuită. În plus, clienții hipermarketului Auchan și ai spălătoriei auto vor beneficia de o oră de gratuitate suplimentară, iar cei care vin la Cinema City vor avea la dispoziție încă două ore de gratuitate adăugate la cea acordată tuturor clienților.

Principalul concurent direct al IMC în sectorul mall-urilor este Vivo Center, din comuna Florești, iar la o scară mai mică, Platinia Center, însă în Cluj-Napoca s-au mai anunțat astfel de proiecte în zonele Grigorescu și Piața Abatorului.

Related posts

Ion Țiriac vrea să organizeze la Cluj Napoca cel mai mare turneu de tenis feminin din istoria României. Premii de 1 milion de euro

redactia

Gilău-Nădășelu va fi conectată la Autostrada Transilvania. La sfârșitul lunii, recepția lucrărilor de la Gilău

redactia

Made in România. Ce materiale promoționale și cadouri vor primi oficialii europeni care vor participa la reuniunile prezidate de România

redactia

POZITIV TB: Dr. Sebastian Văduva – „Criza este și un fenomen economic de curățire a sistemului”

Traian Dan

Agenţia Klain lansează o serie de pachete speciale pentru IMM-uri prin LeasingWEB

A. I.

Vox Technology Park aduce in Romania Zetta University din Virginia de Vest, SUA

Ionut Oprea

Proiect pentru misiuni spaţiale, derulat la USAMV Cluj: Tratarea apei reziduale pentru creşterea plantelor

Stefana Muresan

12 hectare de noi spații verzi în valoare de 8 milioane de euro la Oradea

Traian Dan

Traficul de mărfuri în porturile maritime româneşti, în 2018, cifrat la peste 61 de miioane de tone; al treilea cel mai mare volum din ultimii 30 de ani

redactia

Pe unde va trece Autostrada Sudului

Stefana Muresan

Vinurile de Jidvei premiate cu 15 medalii de aur și argint la 3 concursuri internaționale

Stefana Muresan

Circulaţia pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva ar putea fi deschisă, dar cu anumite restricţii

Robert Bloancă

NTT Data, Fortech, Endava si Softvision duc Clujul pe locul doi in topul judetelor cu cei mai multi angajati in IT

Stefana Muresan

Companie din zona bricolajului vrea să se extindă la Brașov: își listează 25% din acțiuni la bursă

Papuc Irina

Prelungire de mandate la Teraplast

Ligia Voro

Centru de Excelență în Stomatologie în valoare de 600.000 de euro la Oradea

Traian Dan

Promovare în cadrul CBRE România: Andrei Jerca preia funcția de Head of Industrial Services

Ligia Voro

Enjoy, Transylvania! A jewel of Romania in the heart of Europe

redactia

Robbie Williams concert de excepţie la Cluj

A. I.

Camera de Comerț și Industrie a României realizează Topul Național al Firmelor 2020

Traian Dan

Calitatea vieții – decisivă pentru dezvoltarea urbană sustenabilă

Ionut Oprea

RCB ELECTRO 97, investiție într-un nou spațiu de producție

Stefana Muresan

Japonezii de la Roki, cu clienți precum General Motors, Nissan şi Mazda, deschid o fabrică la Arad

Stefana Muresan

Turda va avea un drum cu 4 benzi, din bani europeni

Stefana Muresan

Leave a Comment