Arad Caraş-Severin Fonduri Europene Hunedoara Timiș

Peste 30 de milioane de euro sunt disponibile prin POR pentru dezvoltarea sectorului IMM, în Regiunea Vest

Întreprinderile mici şi mijlocii din zona de vest mai au la dispoziţie două luni de zile să acceseze zeci de milioane de euro disponibile pentru dezvoltare, în cadrul Programului Operaţional Regional. Sumele acordate sunt între 200.000 şi un milion de euro.

Linia de finanțare a Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 destinată zonei de IMM este în continuare deschisă în Regiunea Vest. Întreprinderile mici și mijlocii pot beneficia de finanțări de la 200.000 de euro – valoarea minimă care poate fi acordată pentru un proiect, până la 1 milion de euro – valoarea maximă, pentru dezvoltarea afacerii.

Sunt finanțate construirea, modernizarea sau extinderea spațiilor de producție ori servicii, dotarea cu active corporale și necorporale, inclusiv instrumente de comercializare online, implementarea unor procese de certificare sau recertificare a produselor și alte investiții și activități. Toate condițiile de finanțare pot fi consultate pe https://adrvest.ro/2-2-imm-apelul-2/.

Regiunea Vest beneficiază de 36,6 milioane de euro în cadrul apelului 2 de proiecte pentru Prioritatea de Investiţii 2.2 – IMM a Regio-POR 2014-2020. Depunerea proiectelor a început în 24 decembrie 2019 și continuă până în data de 24 martie 2020, ora 12:00. Până în prezent, în Regiunea Vest au fost depuse 29 de proiecte, având o valoare nerambursabilă de 18,89 milioane euro.

Apelul 2 de proiecte (POR/694/2/2) aferent Axei prioritare 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de Investiţii 2.2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor este de tip competitiv. Proiectele se depun exclusiv prin aplicația MySMIS (https://2014.mysmis.ro/).

Pot solicita finanțare societățile/ societățile cooperative care se încadrează în categoria IMM (microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii).

Cofinanțarea din partea solicitantului este de minimum 45% din valoarea cheltuielilor eligibile în cazul microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și minimum 55% în cazul întreprinderilor mijlocii.

Locul de implementare al proiectului trebuie să fie în Regiunea Vest, în Regiunea Vest, în mediul urban, cu excepția întreprinderilor mijlocii, în cazul cărora locul de implementare al proiectului poate fi și în mediul rural.

Related posts

Aproape 266 de milioane de euro, fonduri europene, pentru sistemul de înregistrare a terenurilor în zonele rurale din România

redactia

Centrul de Oncologie OncoHelp aniversează 10 ani de activitate

Ligia Voro

Mulberry Development a dat în folosință ISHO Parking

Ligia Voro

Leave a Comment