Fonduri Europene HR/Joburi IT&C Proiecte Ultimele stiri

Fonduri europene pentru IMM-uri în 2020: până la 200.000 de euro pentru mici firme din IT, sănătate sau energie – propunere de ghid

Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii vor putea obține fonduri europene de câte 25.000-200.000 de euro, pentru proiecte de transfer tehnologic în domenii ca tehnologa informației (IT), energie sau sănătate, printr-o linie de finanțare aflată încă în pregătire la Ministerul Lucrărilor Publice, scrie startupcafe.ro.

Este vorba despre Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa 1-”Promovarea transferului tehnologic”, Prioritatea de investiție 1.1, C – IMM sau IMM în parteneriat cu entitățile de inovare si transfer tehnologic (ITT) pentru investiții de transfer tehnologic.

Sursa citată scrie că Ministerul Lucrărilor Publice a scos în consultare o propunere de ghid al solicitantului, în ianuarie 2020, și trebuie să decidă forma finală și să deschidă apelul de proiecte în sistemul electronic MySMIS 2020.

Bugetul total al viitorului apel de proiecte va fi de 28.808.150 euro, din care firmele vor putea primi fonduri de câte 25.000-200.000 de euro fiecare, pentru investiții eligibile.

La rândul lor, beneficiarii vor trebui să asigure și ei cofinanțare proprie de cel puțin 10% din cheltuielile eligibile.

Potrivit propunerii de ghid al solicitantului, s-au alocat bugete doar pentru invetiții în 5 regiuni de dezvoltare: Nord-Est, Sud-Est, Sud, Vest și Centru.

Proiectele care se vor finanța vor trebui să provină din domeniile de specializare inteligentă: Bioeconomie, Tehnologii informaționale şi de comunicații, spațiu și securitate, Energie, mediu şi schimbări climatice, Eco-nano-tehnologii și materiale avansate, Sănătate sau Inginerie și transport naval (Construcția și reparația de nave; Transport naval).

Mai multe detalii, pe startupcafe.ro.

Related posts

Strategia CFR pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare: Este nevoie de investiţii de 56 miliarde lei până în 2022

Stefana Muresan

În primăvară va începe construcţia Uzinei BMW de la Debrecen

Traian Dan

Leoni Bistrița, încă 100 de angajări

Stefana Muresan

Leave a Comment