La început de an, persoanele cu spirit antreprenorial care își doresc o nouă carieră sau o oportunitate de investiție în industria de educație IT au ocazia să acceseze o soluție completă de business prin franciza Academia Micilor Developeri (http://miciideveloperi.ro/franciză/). Acest tip de business este eligibil și pentru cazurile în care se accesează finanțări europene sau guvernamentale. Modelul antreprenorial inovator de școală de programare software pentru copii și adolescenți, fiind și primul de acest fel din România, și-a dovedit viabilitatea în decursul celor 7 ani de funcționare și poate fi implementat cu ușurință, fără să fie nevoie de experiență anterioară în domeniu.
Franciza Academia Micilor Developeri
Pachetul de intrare în franciza Academia Micilor Developeri (http://miciideveloperi.ro/franciză/) conține taxa de franciză de 10.000 euro și investiția necesară deschiderii centrului, estimată a fi între 15.000 și 20.000 euro. Spațiul necesar pentru deschiderea unei francize sub brandul Academia Micilor Developeri e de 150 mp, cu minim trei încăperi pentru desfășurarea cursurilor, precum și o zonă de recepție. Conform planului de afaceri, centrele nou deschise ale Academiei Micilor Developeri se autosusțin financiar după primele 3 luni de funcționare, din anul doi întrând pe profit.
“Prin extinderea în franciză, Academia Micilor Developeri caută parteneri cu spirit antreprenorial sau intraprenorial care dispun de energia și posibilitatea de a disloca resurse financiare și de timp pentru deschiderea unui centru de programare software, cât și dorința de a aduce valoare adăugată în comunitatea din care fac parte”, a declarat Oana Manga, co-fondator Academia Micilor Developeri.
Soluție completă de business
Academia Micilor Developeri pune la dispoziția francizaților un know-how care acumulează cei 7 ani de activitate și o soluție completă de business în învățământul IT, care presupune o programă completă și include pentru cursanți pregătire pentru prima certificare Java, cursuri cu programă unică și o platformă de e-learning pentru elevi și profesori.
Pe lângă un sistem automat de feedback pentru elevi, testare și obținere diplome, francizații beneficiază de un sistem informatic complet de facturare și gestionare a afacerii, training pentru management și profesori, ghid de predare, pachet software pentru utilizare la clasă, precum și know-how de marketing și customer care. Pentru accesarea francizei, nu este necesară experiență în IT sau învățământ.
”Ne dorim să ne aliniem standardelor internaționale la nivel de instrumente dedicate copiilor, prin introducerea de noi metode de predare și învățarea de noi limbaje de programare. Am conceput cursuri captivante și investim continuu în dezvoltarea programei. Sperăm că, într-un timp cât mai scurt, cât mai mulți copii să aibă acces la cursurile de programare și robotică. Este modul cel mai eficient de extindere în parteneriat cu antreprenori pasionați și deschiderea de noi școli de programare software în sistem de franciză”, spun fondatorii proiectului, antreprenori cu experiență de peste 20 de ani în piața de IT românească și internațională.
A două alfabetizare – limbajul programării
Tehnologia pătrunde rapid în toate domeniile viețîi, o parte din joburile actuale vor fi înlocuite de altele noi care presupun cunoștințe avansate de programare și robotică. Asistăm și contribuim la cea de-a două alfabetizare, cea în care copiii învață să scrie și să gândească strategic și algoritmic, “pe limba computerelor”, astfel încât să deprindă abilitățile necesare pentru a determina tehnologia să lucreze în favoarea lor și să fie pregătiți pentru un viitor în care inteligența artificială va schimba paradigmă actuală. Uniunea Europeană va avea nevoie, în 2020, de 900.000 de specialiști IT, pe lângă cei 9 milioane care activează deja în industria IT&C, în timp ce în Statele Unite există un deficit de 1 milion de specialiști IT.
Din consumatori de tehnologie în creatori de tehnologie cu Academia Micilor Developeri
Academia Micilor Developeri dezvoltă și predă, încă din anul 2013, în centrele proprii și în centrele partenere, cursuri de programare software, robotică și gândire algoritmică pentru copii și tineri cu vârste între 8 și 18 ani. Misiunea Academiei Micilor Developeri este de a transforma copiii din consumatori de tehnologie în creatori de tehnologie. Cei mici întră în programele Academiei de la vârsta de 8-9 ani, vârstă potrivită pentru a învăța gândirea logică de programare și, după 4 ani de studiu, pot obține prima certificare Oracle, Java Foundations, care îi califică drept programatori juniori, abili să dezvolte programe într-unul dintre cele mai căutate limbaje de programare la nivel mondial, Java.