Bihor Comunitate Fiscalitate IT&C Slider Ultimele stiri

Orădenii sunt invitați să-și achite impozitele şi taxele online

Eduard Florea FOTO: PMO

Anul 2019 a fost un an foarte bun pentru achitarea impozitelor online către Primăria Municipiului Oradea. Astfel că dacă până nu demult 1 din 10 orădeni își plăteau impozitul online, în anul 2019, 1 din 3 orădeni au făcut acest lucru.

Îi invităm pe orădeni ca și în anul 2020 să își plătească impozitele online, bonificația la plata integrală online fiind de 8%. Asfel, aceștia vor face economie de timp, dar și de banii pentru costurile unui drum până la primărie. Cred că orădenii au înțeles deja că «Online câștigi dublu!». Trebuie amintit că se mențin tragerile la sorți săptămânale, pentru premierea cu o zi de distracție la Aquaparkul Nymphaea pentru cei care și-au plătit integral impozitul online”, a declarat Eduard Florea, directorul Direcţiei Economice din Primăria Oradea.

Pariul pe tehnologie în 2020

Cea mai mare provocare a acestui an va fi pariul pe tehnologie, astfel că venim în îndeplinirea acestui obiectiv cu mai multe acțiuni, toate având ca scop încurajarea cetățeanului de a-și folosi tehnologia în avantajul său”, a subliniat Eduard Florea.

Astfel, pariul pe tehnologie are în vedere: încurajarea plății online a impozitelor locale (bonificație + campanie); implementarea platformei Ghișeul online – Primăria Oradea; extinderea codurilor de bare pe toate cererile/formularele tip; implementarea unui terminal de eliberare formulare/cereri tip; extinderea parteneriatelor cu unitățile bancare pentru încasarea prin automate a impozitelor și taxelor.

Alte obiective stabilite pentru 2020 sunt: desfășurarea de acțiuni concentrate de executare silită împotriva restanțierilor, acordarea de asistență pentru Administrația Domeniului Public (ADP) la contractarea creditului pentru parcări, implementarea Programului „Make IT in Oradea!”

Ghișeul Online” o platformă online de comunicare cu contribuabilii este disponibilă de luni, 20 ianuarie 2020, pe site-ul Municipiului Oradea www.oradea.ro. Acesta reunește sub aceeași platformă toate serviciile online existente ale Primăriei Oradea, dar și unele servicii noi:

  • Plată impozite;
  • Abonamente de parcare;
  • Depunerea și urmărirea stadiului pețiilor;
  • Emitere autorizații pentru traficul greu;
  • NOU – Depunerea declarațiilor fiscale;
  • NOU – Arhiva personală (dosar fiscal personal);
  • NOU – eliberare Certificate fiscale;

Accesul la serviciile Ghișeului Online – Primăria Oradea se poate face: limitat – pe bază de CNP/CUI sau fără autentificare – caz în care nu sunt accesibile serviciile de depunere declarații fiscale, eliberare certificate fiscale și acces la dosarul fiscal personal şi complet – pe bază de user și parolă.

Pentru a obține user-ul și parola trebuie completată o cerere, care, împreună cu copia cărții de identitate, trebuie depusă la sediul Primăriei sau poate fi transmisă pe adresa de email: primărie@oradea.ro.

Related posts

Marele Premiu al Festivalului “Strugurele de Aur”, câștigat de un solist instrumentist  

Ligia Voro

Program integrat de stimulare a antreprenoriatului în mediul urban din Regiunea Nord-Vest

Stefana Muresan

CNAIR a trimis spre validare documentaţiile pentru trei secţiuni din Autostrada Transilvania

redactia

Leave a Comment