Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Desant german la Cluj. 11 companii, prezente la primărie

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a primit în sala de sticlă a municipalității o numeroasă delegație a Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România).

“La întâlnirea între primarul Clujului și reprezentanți ai unor companii germane, dl. Boc a subliniat importanța companiilor germane pentru regiunea Cluj și a colaborării cu AHK. Îi mulțumim pentru deschidere și pentru discuțiile foarte utile”, au relatat reprezentanții organizației patronale.

AHK România organizează în perioada 20-23 ianuarie, la Cluj și la București, delegația de afaceri “Mobilitate durabilă, soluții de trafic, transport public și logistică”. La Cluj au avut loc întâlniri cu reprezentanții primăriei, dar și individuale, între reprezentanții companiilor germane și cei ai firmelor românești din regiune interesați de colaborare.

Cele 11 companii germane participante la proiect sunt Bosch, CN-Consult, Deutsche Telekom, Ecobi, e-TroFit, Franken Plastik, Mosolf Gruppe, TRON Consulting , TX Logistik, Universal Transport, Voltabox.

Ele sunt active în domenii ca dezvoltare pentru producătorii de vehicule și motoare, dezvoltare de hardware şi software pentru trenuri, telecomunicaţii, electromobilitate şi car sharing, transformarea vehiculelor comerciale, sisteme de semnalizare, logistică și transport.

Proiectul are ca scop facilitarea pătrunderii pe piață sau dezvoltarea afacerilor de export în România pentru firmele germane și contribuția la creșterea exporturilor germane și intensificarea cooperării româno-germane în domeniile mobilitate urbană și logistică.

AHK România, reprezentanța oficială a economiei germane în țara noastră, numără 600 de firme membre. Aceasta se implică activ în implementarea sistemului dual de învățământ după model german și a înființat platforma GreenTech Econet Romania, cât și o Curte Permanentă de Arbitraj.

La Târgul International Grune Woche Berlin, din această lună, România a fost reprezentată de șase producători români, printre care Asociația Produs de Cluj, Fares, Agricola International, alături de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Oficiul Național al Viei. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, și ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, au fost prezenți la deschidere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Produsele pentru școli în Maramureș, un business de aproape 1 milion €

Articolul următor

Herlitz România, Transylvania College și IȘJ Mureș lansează programul “Profesori fericiți pentru România”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share