Cluj CSR Educație Eveniment Mureș Slider Ultimele stiri

Herlitz România, Transylvania College și IȘJ Mureș lansează programul “Profesori fericiți pentru România”

Programul “Profesori fericiți pentru România”, program de training internațional inițiat de Fundația Transylvania College cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Mureș și susținut de Herlitz România, va fi lansat joi, 23 ianuarie 2020, de la ora 11:00, la Hotel Privo din Târgu Mureș. 

Inițiatorii acestui program propun o abordare simplă, concretă și directă a ceea ce înseamnă educația secolului XXI. Acesta este menit să introducă o serie de tehnici ușor de implementat, care să reducă stresul atât pentru profesori, cât și pentru elevi, aducând starea de bine emoțională și comportamentală în clasă. Prin aceasta se creează un nou context în care dascălul este ferit de riscul de extenuare fizică și emoțională, având instrumentele necesare la îndemână pentru comunicarea bazată pe empatie, compasiune și respect.

Despre “Profesori fericiți pentru România”

 

“Profesori fericiți pentru România” este un program inovator bazat pe ultimele cercetări din domeniul neuroștiinței, destinat cadrelor didactice și directorilor de școli. Programul este conceput de Simona Baciu, Președinte și Fondator al Transylvania College, împreună cu Susan Shapiro, expert internațional în educație, și o echipă de specialiști și psihologi de la universități de prestigiu din S.U.A. Programul îmbină cercetarea științifică în domeniul Stării de Bine – Well-being și experința vastă în educație a echipei, pentru a atinge cele trei obiective cheie, ca profesorii să:

• înțeleagă importanța stării de bine și a sănătății emoționale pentru ei și elevii lor.
• dezvolte planuri de acțiune pentru menținerea entuziasmului și a motivației, reducând stresul și anxietatea.
• contribuie la formarea unei culturi organizaționale concentrată pe formarea caracterului și a deprinderilor pentru o viață sănătoasă.

“Pedagogia secolului XXI impune o adaptare a abordării educației pentru a susține elevii să dezvolte deprinderile necesare pentru a învăța și trăi într-o lume într-o continuă schimbare. Profesorul este provocat să devină un lider cu o strategie bine definită, bazată pe compasiune, reziliență și motivați”, spune Simona Baciu, Președinte și Fondator Transylvania College, inițiatorul proiectului.

Scopul programului “Profesori fericiți pentru România” este să ofere participanților la training-uri informațiile și resursele necesare pentru a explora și a aprofunda înțelegerea modului în care tehnicile de reducere a stresului, reziliența și starea de bine pot duce la o predare eficientă, semnificativă, cu un impact imediat asupra procesului de învățare al elevilor și a performanțelor școlare ale acestora.

Cum se va desfășura proiectul?

Prin programul “Profesori fericiți pentru România”, organizatorii își propun să livreze o serie de traininguri și ateliere pentru 150 de profesori și 30 de directori de școli pe parcursul următoarelor 5 luni, până la finele anului școlar. Fiecare sesiune se va desfășura în două etape. Programul va demara pe data de 23 ianuarie cu o sesiune de prezentare pentru directorii școlilor din județul Mureș. Aceștia sunt invitați să contribuie împreună cu profesorii la crearea și implementarea unei noi culturi educaționale bazată pe Starea de Bine cu un impact direct asupra modului în care elevii învață și performează.

Profesorii vor învăța și experimenta tehnici moderne și inovative care ajută atât la dezvoltarea lor individuală cât și cea a echipei. În urma training-ului, investind doar 5 minute pe zi pentru exerciții practice și facile, dascălii vor putea remarca schimbări pozitive în viața profesională și personală.

Despre Fundația Transylvania College

Fundaţia Transylvania College a fost înființată cu scopul de a susține educația de excelență, formală și non-formală, prin organizarea de cursuri, seminarii si programe de dezvoltare profesională. În cei 26 de ani de activitate, Fundația Transylvania College s-a implicat în comunitate prin multitudinea de proiecte pe care le derulează, organizând conferințe naționale și internaționale pe teme educaționale, cursuri și seminarii pentru profesori, programe de educație non-formală, de tip after school și tabere de vară. Primul proiect al fundației a fost școala Transylvania College | The Cambridge International School in Cluj, care oferă azi o educație modernă, la cele mai înalte standarde internaționale celor peste 650 de elevi proveniți din 25 de țări, de pe 6 continente.

Proiectul “Profesori fericiți pentru România” este susținut de Herlitz România.

Despre Herlitz România

Herlitz România, parte a grupului Pelikan, este încă din 1990 unul dintre principalii jucători de pe piață în ceea ce privește instrumentele de scris și colorat, ghiozdane și rucsaci, caiete, produse pentru birou și instrumente de scris de lux. Sediul central al companiei este în Târgu Mureș și are în acest moment o echipă de 72 persoane care coordonează prezența brandurilor Herlitz și Pelikan în țară și în Republica Moldova. Compania se implică activ în diverse proiecte educaționale dar și umanitare, încercând să genereze schimbări în bine la nivelul comunității în care își desfășoară activitatea.

Related posts

Clujul își primenește drumurile din zona metropolitană

Nora Dumitrescu

Documentaţia licitaţiei pentru construirea terminalului Aeroportului Braşov-Ghimbav, avizată de ANAP

redactia

PRIA Aviation incepe vineri 18 august la Hangar Cafe, Aeroportul Tuzla

Ionut Oprea

129 milioane euro, bani europeni, pentru facilitarea accesului la apă. Printre beneficiari locuitorii din: Bistrița-Năsăud, Brașov și Hunedoara

Stefana Muresan

Criza din piața muncii, resimțită din ce în ce mai puternic în Moldova. Discutăm despre soluții la Business Focus Iași 2019

Stefana Muresan

Covasna: Transylvanian BBQ Festival, inclus în calendarul Kansas City Barbeque Society, pentru a atrage un număr mai mare de turişti

redactia

Antreprenorii din Maramureș, incluși în negocierile cu Comisia Europeană

Nora Dumitrescu

Neştiuta „Deltă” a Transilvaniei

Stefana Muresan

Greet Vienna 2016

Adrian Volintiru, Romgaz: Termocentrala pe gaz de la Iernut, finalizată în proporție de 74%

redactia

Aplicația MyAccount Telekom, utilizată de un număr dublu de clienți în T2

Traian Dan

Timiș: Muzeu şi observator astronomic, în casa primul astronaut român, Dumitru Prunariu

Stefana Muresan

„Infrastructura energetică în orașe”, simpozion marca AHK România

Stefana Muresan

Building Permit obtained for the DACIA ONE project

Papuc Irina

Informaticienii de la AROBS își fac centru de cercetare la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Camera de Comerț Maramureș aniversează trei decenii

Nora Dumitrescu

Muzeul Bucovinei a lansat propria ciocolată cu ocazia aniversării a 120 de ani de la înființare: produsă la Cisnădie

Papuc Irina

Târgu Mureș: Primul Centru de Excelență din România în tratarea AVC-ului

Transilvania Business

Lucrările la Podul Dacia și Pasajul Magheru din Oradea, gata în procent de peste 65%

Traian Dan

Elvețienii de la Sika cumpără Arcon Membrane

redactia

Conferințele internationale „NEW CITIES” la Iasi, Cluj – Napoca si Timisoara

Ionut Oprea

Groupama: Mobilitatea viitorului depinde de comportamentul în trafic al șoferilor

Ionel Albu

Negrescu: ”România va găzdui Summit-ul European al Regiunilor și Orașelor, în perioada exercitării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene”

Stefana Muresan

World premiere: Globalworth inaugurates the biggest kinetic floor in an office building worldwide

Ionut Oprea

Leave a Comment