Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Timişoara, primăria pregăteşte o autostradă pentru biciclete lungă de 17 kilometri, o investiţie, 3,6 milioane euro

Administraţia timişoreană vrea să ofere bicicliştilor două noi artere de circulaţie, dedicată doar lor, care să traverseze oraşul de la est la vest şi de la nord la sud, în total 17,5 kilometri de piste cu o lăţime maximă de patru metri. Deocamdată, ceea ce a fost numită de conducerea primăriei „autostrada bicicletelor” se află doar în stadiul de găsire a firmei care să întocmească un studiu de prefezabilitate, iar valoarea totală a investiţiei este estimată la 3,6 milioane de lei, plus TVA.

Străzile au fost lărgite şi au mai multe benzi de circulaţie pentru o mai bună fluidizare a traficului auto, acum primarul Nicolae Robu consideră că a venit vremea să „răsplătească” şi bicicliştii. Municipalitatea a gândit un proiect de mari dimensiuni, de construire a unor piste de mari dimensiuni, special pentru acest mijloc de deplasare. De fapt, sunt două rute care vor traversa oraşul, de la est la vest şi de la nord la sud. În sistemul naţional de licitaţii electronice – SEAP a fost lansată licitaţia pentru găsirea celor care vor realiza studiul de prefezabilitate pentru proiectul „Amenajare autostrada pentru biciclete în Municipiul Timisoara, pe relatia E-V, respectiv pe relatia N-S”.
Firmele interesate sunt aşteptate până pe 27 februarie să îşi lanseze ofertele, suma oferită de primărie fiind de 84034 lei.
Conform temei de proiectare, va avea loc „identificarea tronsoanelor de drum ce vor fi propuse spre amenajare, trebuie să asigure conexiuni pe relaţia E-V, respectiv pe relaţia N-S a municipiului Timişoara”, respectiv „relaţia cu zone învecinate, accesuri existente şi/sau căi de acces posibile.
Benzile de circulaţie velo vor fi construite separat de cele de trafic auto actual pentru a oferi un grad sporit de siguranţă cicliştilor. Municipalitatea vede ca şi beneficiari toţi locuitorii oficiali ai oraşului, adică 367.604 locuitori! Noua „autostradă” va avea o durată de funcţionare de minim zece ani.
Pista va avea o lungime de 17,5 kilometri şi o lăţime maximă de patru metri, costurile estimate fiind de 250 de lei pe metru pătrat, plus TVA, valoarea totală a investiţiei fiind estimată a fi de 3,6 milioane de euro, plus TVA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Herlitz România, Transylvania College și IȘJ Mureș lansează programul “Profesori fericiți pentru România”

Articolul următor

Două firme din Bucureşti se vor ocupa de realizarea documentaţiei aferente noului stadion al Timişoarei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share