Antreprenori Bihor HR/Joburi Investitii IT&C Robotica Slider Ultimele stiri

Milionarul orădean George Haber investește într-o fabrică de roboți la Oradea

 

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) SA a semnat miercuri, 22.01.2020, un contract privind o investiție în valoare de 5 mil. Euro în Parcul Industrial Eurobusiness II Oradea. Contractul a fost semnat în urma negocierii directe cu reprezentanții companiei Braintronix SA din Cluj.

George Haber FOTO: BIHON

Proiectul inițiat de societatea Braintronix este susținut de International Technology Solutions, firma de investiții în tech a antreprenorului de succes în Europa, Adrian Diaconu, și de George Haber, un antreprenor de succes din Sillicon Valley, care este originar din Oradea.

Compania activează în domeniul Cercetare-dezvoltare în alte științe naturale și inginerie și și-a exprimat intenția fermă de a desfășura în Parcul industrial activitățile specifice domeniului de activitate, respectiv producție roboți (piese și asamblare).

Echipa Braintronix, este alcătuită de experți internaționali, în mare parte de origine română, din zona roboticii, computer vision, logisticii 4.0 și venture capital in tech și robotică. Peste puțin timp resursa umană din anumite domenii va fi înlocuită de roboți autonomi mobili eficienți, ușor de programat de către utilizatori.

Acesti roboți vor permite o reducere puternică a costurilor de producție, o creștere a productivității, un răspuns la lipsa de forță de muncă în anumite zone și o reducere a activităților umane sensibile și riscante.

Investiția va fi realizată în Parcul Industrial Euobusiness II, din str. Ogorului, pe o suprafată de teren de 20.000 mp, constând în construirea unei hale de producție/linii tehnologice/birouri în suprafată totală de aproximativ 12.000 mp.

Aceasta reprezintă o investiție foarte importantă pentru Oradea, în condițiile în care revoluția roboticii autonome mobile, care va pătrunde și transforma masiv toate straturile activităților economice este abia la inceput, iar leaderii viitori al acestei piețe vor apărea în anii următori”, a declarat Alina Silaghi, directorul executiv al ADLO.

În urma finalizării investiției în Parcul Industrial vor fi create minimum 40 locuri de muncă, preponderent ingineri.

Related posts

CA IMMO: Peste 30.000 mp inchiriati in Bucuresti in 2017

Ionut Oprea

Universitatea de Vest Timișoara – potențial de excelență internațională

Nicolae Pop

Bosch inaugurează un Centru de Training la Cluj

Ionut Oprea

Leave a Comment