Cluj Industrie Ultimele stiri

Cumpărător din Polonia pentru activele combinatului din Câmpia Turzii

7,5 milioane de euro este oferta companiei Laminorul Danube Metallurgical Enterprise (LDME) pentru activele secției trăgătorie oțel a combinatului Industria Sârmei Câmpia Turzii (ISCT).

Compania controlată de omul de afaceri Marek Frydrych, cu legături importante cu China, cumpără combinate metalurgice românești aflate în insolvență sau falimentare deținute de ruși, conform Profit. Oferta pentru a fost aprobată de creditorii ISCT în noiembrie.

În primele șase luni din 2019, ISCT a înregistrat afaceri de 68 de milioane de lei și pierderi de 1,6 milioane, cu 230 de salariați. ISCT este deținută de Alphard Financial Corp, cel mai mare creditor al tuturor celor patru companii vizate, după ce a preluat în timp creanțele fostului acționar majoritar rus.

Active funcționale vizate aparțin mai multor combinate deținute anterior de grupul rus Mechel. Scopul declarat al polonezilor este continuarea activității de producție la ISCT, Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, Laminorul Brăila, Ductil Steel Buzău.

LDME e controlată peste 90% de Sunningwell International Polska, restul fiind în posesia traderului polonez de produse metalurgice West Trade. Administrator al LDME este șeful West Trade, Slawomir Papiernik, membru în Consiliul de Administrație al Sunningwell International Polska, fondată de Frydrych.

Related posts

Un restaurant din Ardeal vrea să fie primul Michelin din țară

Nora Dumitrescu

TBI Bank garantează clienților dobândă de 1% la depozite pentru retragerile înainte de termen

Ligia Voro

S-a deschis segmentul de Autostradă dintre Gilău-Nădășelu

redactia

Leave a Comment