Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cumpărător din Polonia pentru activele combinatului din Câmpia Turzii

7,5 milioane de euro este oferta companiei Laminorul Danube Metallurgical Enterprise (LDME) pentru activele secției trăgătorie oțel a combinatului Industria Sârmei Câmpia Turzii (ISCT).

Compania controlată de omul de afaceri Marek Frydrych, cu legături importante cu China, cumpără combinate metalurgice românești aflate în insolvență sau falimentare deținute de ruși, conform Profit. Oferta pentru a fost aprobată de creditorii ISCT în noiembrie.

În primele șase luni din 2019, ISCT a înregistrat afaceri de 68 de milioane de lei și pierderi de 1,6 milioane, cu 230 de salariați. ISCT este deținută de Alphard Financial Corp, cel mai mare creditor al tuturor celor patru companii vizate, după ce a preluat în timp creanțele fostului acționar majoritar rus.

Active funcționale vizate aparțin mai multor combinate deținute anterior de grupul rus Mechel. Scopul declarat al polonezilor este continuarea activității de producție la ISCT, Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, Laminorul Brăila, Ductil Steel Buzău.

LDME e controlată peste 90% de Sunningwell International Polska, restul fiind în posesia traderului polonez de produse metalurgice West Trade. Administrator al LDME este șeful West Trade, Slawomir Papiernik, membru în Consiliul de Administrație al Sunningwell International Polska, fondată de Frydrych.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Milionarul orădean George Haber investește într-o fabrică de roboți la Oradea

Articolul următor

Lidl va avea patru bănci de alimente în zona Transilvaniei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share