Antreprenori IT&C Lideri si afaceri Ultimele stiri

O aplicație românească premiată de ONU la o competiție mondială de turism: fondatori sunt doi tineri din Sibiu și București

Organizația Mondială a Turismului (UNWTO), o agenție a Organizației Națiunilor Unite (ONU), a acordat, luni, la Madrid, un premiu internațional aplicației românești Questo prin care turiștii explorează locuri inedite și trasee dezvăluite de localnici, transmite startupcafe.ro.

Start-up-ul Questo a fost fondat în 2017 la București de doi tineri: Claudiu Petria din București și Alexandru Govoreanu, originar din Sibiu.

Questo a fost premiată la categoria Disruptive Hospitality, la competiția Tourism Startup, ediția a doua, organizată de UNWTO, după cum a anunțat pe Facebook Alexandru Govoreanu, unul dintre fondatorii startup-ului românesc.

Secțiunea Disruptive Hospitality analizează firme care contribuie la optimizarea întregii experiențe a călătorilor, combinând cele mai bune soluții în ceea ce privește centrele comerciale, restaurantele, hotelurile și distracția, astfel încât, prin servicii personalizate și conectivitate digitală, orice călătorie să devină cât mai eficientă și eficace, explică startupcafe.ro.

Questo este o aplicație gratuită, disponibilă pe Android și iOS, ce-i îndeamnă pe turiști să descopere un oraș prin intermediul poveștilor adăugate de localnici pe traseele sale. Pentru a explora un traseu, utilizatorii trebuie să aleagă un tur pe care îl pot parcurge răspunzând la întrebări și rezolvând ghicitori prin oraș. Experiența de explorare este completată de faptul că prin tururile Questo utilizatorii pot susține afaceri locale și, uneori, cauze din comunitate.

Questo are tururi disponibile în peste 50 de orașe. Printre acestea se numără București, Sibiu, Brașov, Iași, Craiova, Timișoara, Cluj-Napoca, Bacău, Sighișoara și altele. În străinătate, Questo e disponibilă pentru explorare în orașe ca Rotterdam (Olanda) sau Budapesta (Ungaria).

Related posts

Apulum Alba Iulia, producție la turație maximă

Stefana Muresan

Cum ajuta diplomatia oamenii de afaceri?

Stefana Muresan

Start-Up Nation – sesiune suplimentară; circa 9.000 de planuri de afaceri, depuse

Stefana Muresan

Leave a Comment