Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Liber la Autostrada Nordului. Licitație deblocată pentru Baia Mare – Suceava

Costurile studiului de fezabilitate pentru drumul de mare viteză care va conecta orașele Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei și Suceava sunt estimate la 53 de milioane de lei.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a ridicat suspendarea procedurii de elaborare a studiului de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Baia Mare – Suceava: lot 1 Baia Mare – Bistrița, lot 2 Bistrița – Vatra Dornei și lot 3 Vatra Dornei – Suceava.

Aceasta a publicat răspunsul consolidat la clarifiările adresate de către operatorii economici până la termenul limită menționat în cadrul documentației de atribuire. Odată cu ridicarea suspendării procedurii, a fost stabilit noul termen limită de depunere al ofertelor până la data de 6 februarie.

Valoarea estimata a procedurii este de 53 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, din care 19,4 milioane, fără TVA, pentru lotul 1, 16,4 milioane, fără TVA, pentru lotul 2, și 17,5 milioane, fără TVA, pentru lotul 3. Durata fiecărui contract este de 18 luni, dintre care 14 pentru elaborarea studiului de fezabilitate și 4 pentru asistența tehnică necesară elaborării documentațiilor pentru lansarea licitațiilor de lucrări.

Fostul ministru al transporturilor, Răzvan Cuc, menționa că Autostrada Nordului Petea – Suceava era un obiectiv din Masterplanul General de Transport al României, cu perioadă de implementare după 2020. Autostrada Nordului ar urma să realizeze o conexiune mult mai rapidă față de cea prezentă, de șapte ore, și să facă legătura între Vama Petea, din județul Satu Mare, cu Suceava.

 

Total
21
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișoara și Clujul, în topul comerțului cu produse organice

Articolul următor

Lanțul clujean La Casa s-a extins în șapte județe din Ardeal

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
21
Share