Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Liber la Autostrada Nordului. Licitație deblocată pentru Baia Mare – Suceava

Costurile studiului de fezabilitate pentru drumul de mare viteză care va conecta orașele Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei și Suceava sunt estimate la 53 de milioane de lei.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a ridicat suspendarea procedurii de elaborare a studiului de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Baia Mare – Suceava: lot 1 Baia Mare – Bistrița, lot 2 Bistrița – Vatra Dornei și lot 3 Vatra Dornei – Suceava.

Aceasta a publicat răspunsul consolidat la clarifiările adresate de către operatorii economici până la termenul limită menționat în cadrul documentației de atribuire. Odată cu ridicarea suspendării procedurii, a fost stabilit noul termen limită de depunere al ofertelor până la data de 6 februarie.

Valoarea estimata a procedurii este de 53 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, din care 19,4 milioane, fără TVA, pentru lotul 1, 16,4 milioane, fără TVA, pentru lotul 2, și 17,5 milioane, fără TVA, pentru lotul 3. Durata fiecărui contract este de 18 luni, dintre care 14 pentru elaborarea studiului de fezabilitate și 4 pentru asistența tehnică necesară elaborării documentațiilor pentru lansarea licitațiilor de lucrări.

Fostul ministru al transporturilor, Răzvan Cuc, menționa că Autostrada Nordului Petea – Suceava era un obiectiv din Masterplanul General de Transport al României, cu perioadă de implementare după 2020. Autostrada Nordului ar urma să realizeze o conexiune mult mai rapidă față de cea prezentă, de șapte ore, și să facă legătura între Vama Petea, din județul Satu Mare, cu Suceava.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișoara și Clujul, în topul comerțului cu produse organice

Articolul următor

Lanțul clujean La Casa s-a extins în șapte județe din Ardeal

Citește si:
Citeste mai mult

Uzinele Chimice Turda devin spațiu verde

Platforma industrială în care funcționau Uzinele Chimice Turda (UCT) va fi transformată în zonă verde de utilitate publică…
Total
0
Share