Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara și Clujul, în topul comerțului cu produse organice

Portalul de produse organice Vegis a înregistrat o treime din vânzările anuale la București, “capitalele” regiunilor istorice fiind și ele prezente între primele cinci.

Bucureştiul conduce în topul comenzilor de produse bio şi naturiste (30% din totalul comenzilor din 2019), ca şi în anul precedent. Aici media comenzii este de 160 de lei, faţă de media naţională de 150 de lei. Topul primelor cinci oraşe este completat de Timişoara, Constanţa, Iaşi, Cluj-Napoca. Constanţa a intrat direct pe a treia poziţie a clasamentului şi înlocuieşte Braşovul, care s-a plasat pe locul șase.

“Piaţa de produse bio şi naturiste din România este într-o continuă creştere, iar cumpărătorii sunt din ce în ce mai informaţi. Dacă pe segmentul alimentelor acest trend s-a format acum câţiva ani şi continuă să crească natural, pe partea de cosmetice în ultimul an s-a înregistrat o creştere semnificativă a interesului, românii încercând să combată astfel efectele tot mai mari ale poluării” a menționat Mihai Bucuroiu, director de dezvoltare.

Vegis.ro a înregistrat, în 2019, o creştere a vânzărilor cu 20% faţă de anul precedent, ajungând la 3,2 milioane de euro. Pentru 2020, piaţa de health & wellness continuă tedinnța ascendentă la nivel global, estimându-se că a depăşit 4 trilioane de euro.

Segmentul de îngrijire a pielii este evaluat la 175 miliarde de euro, o creştere cu 30% faţă de 2018, depăşind astfel produsele de machiaj care au dominat piaţa până acum. Cea mai spectaculoasă creştere o înregistrează produsele pe bază de ingrediente naturale, din surse sustenabile, bio, consumatorii informându-se tot mai mult asupra produselor pe care le folosesc zi de zi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Farmecul internetului. Vânzări anuale în creștere cu 46%

Articolul următor

Liber la Autostrada Nordului. Licitație deblocată pentru Baia Mare - Suceava

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share