Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Romsilva va regenera pădurile din zona Baia Sprie

Primăria Baia Sprie în parteneriat cu Ocolul Silvic Baia Sprie plantează în acest an în pădurile din zona 11.000 de puieți din pepinierele Direcției Silvice Maramureș. Valoarea împăduririlor Romsilva la nivel național se ridică la 120 de milioane de euro în cinci ani.

În planul de activități pe acest an se prevăd împăduriri integrale pe o suprafață de 16.000 mp, cu 8.000 de puieți în zona Mogoșa și acțiuni de completare cu 3.000 de puieți în zona Gutin. Se vor desfășura acțiuni de întreținere pe o suprafață de 50 ha, acțiuni care prevăd revizuirea plantațiilor, descopleșirea speciilor forestiere de specii lemnoase și ierboase în regenerări artificiale și regenerări naturale.

“Protecția pădurilor și a mediului înconjurător este o prioritate reală administrației locale. Acestea reprezintă un patrimoniu inestimabil pe care e necesar să-l administrăm responsabil. Acțiunile și proiectele demarate în 2019 și continuate în 2020 reprezintă pentru comunitatea noastră un câștig major în domeniul serviciilor climatice, de conservare a patrimoniului verde și a calității pădurilor din oraș”, motivează reprezentanții primăriei.

Prin proiectul inițiat de Primăria Baia Sprie, depus la Centrul Județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Maramureș și semnat în 2019, pădurile aflate în proprietatea orașului Baia Sprie vor fi protejate în următorii cinci ani. Se garantează astfel integritatea pădurilor noastre și se instituie zone de liniște pe o suprafață de 2.337 ha, în zonele Chiuzbaia – Baia Sprie – Șuior.

Romsilva este o regie de interes național, care se autofinanțează, având ca activitate principală administrarea și gestionarea durabilă a pădurilor de stat. Aceasta administrează 3,14 milioane ha, 47% din totalul pădurilor din România. Din acestea, 2,4 milioane ha, 78,6% din pădurile de stat administrate, dețin certificarea managementului forestier în sistem internațional.
Regia administrează 22 de parcuri naționale și naturale din totalul de 28 existente în România, cu 852.820 ha. Romsilva exploatează anual 1% din volumul total de lemn din pădurile administrate; în același timp regenerează pădurile, natural și artificial, prin împăduriri, în două campanii anuale, primăvara și toamna.
În ultimii cinci ani, în pădurile proprietatea publică a statului, Romsilva a regenerat 95.697 ha, din care 50.034 ha prin regenerări naturale și 31.836 ha prin regenerări artificiale, prin împăduriri. În ultimii cinci ani, Romsilva a plantat 187 de milioane de puieți forestieri, iar investițiile în lucrările de regenerări a pădurilor, în acest interval de timp, se ridică la 570 de milioane de lei.
Romsilva gestionează 251 de fonduri cinegetice la nivel național și patrimoniul genetic al cailor de rasă, prin cele 12 herghelii de stat și patru depozite de armăsari.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Telekom Romania anunță că e nevoită să majoreze o parte din tarife: de la 1 martie

Articolul următor

Primul abonament de bere artizanală din România, lansat de The Beer Institute

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share