Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fond de investiții, lansat de Raiffeisen Asset Management: investițiile vor ține cont de mediu, comunitate și guvernanță

foto https://www.romania-insider.com/raiffeisen-bank-profit-nine-months-2019

Raiffeisen Asset Management lansează un nou fond de investiţii – Raiffeisen Global Equity – care va investi în fonduri de acţiuni şi va avea diversificare la nivel global, scrie bursa.ro cu referire la Agerpres.

Noul fond de investiţii va fi legat de ratingul ESG (Environmental, Social, Governance), adică investiţiile se fac ţinând cont de criteriile de sustenabilitate pentru companii, se menționează într-un comunicat al companiei.

„Încurajăm dintotdeauna comportamentul responsabil faţă de clienţi, angajaţi, furnizori, parteneri sau autorităţi. Ne gândim de mai mult timp la ideea de a lansa în România un fond de investiţii care să ţină cont de criteriile de sustenabilitate: faţă de mediu, comunitate, societate în general”, a spus Steven van Groningen, preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank.

ESG reprezintă un set de standarde pe care investitorii le urmăresc atunci când analizează companiile în care investesc şi au în vedere trei componente: mediu, social și guvernanță.

Potrivit Global Sustainable Investment Alliance, la nivelul anului 2018, aproximativ 40% din totalul activelor globale ajunseseră să fie administrate în baza unor criterii ESG, existând fonduri totale de peste 31.000 de miliarde dolari plasate în active sustenabile, mai scrie sursa citată.

Raiffeisen Asset Management ocupă poziţia a doua în topul companiilor de administrare a fondurilor de investiţii din România, administrând active în valoare totală de peste 1,3 miliarde de euro.

Foto Shutterstock

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Muzeul Bucovinei a lansat propria ciocolată cu ocazia aniversării a 120 de ani de la înființare: produsă la Cisnădie

Articolul următor

Brașovul și Maramureșul, în topul turismului rural dintre ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share