Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cetatea Râșnov intră în șantier: lucrări de peste 17 milioane de lei timp de 22 luni

Cetatea Râșnov va fi închisă publicului, începând cu luna februarie timp de 22 de luni. Aceasta urmează să intre în reparații. Primarul Râșnovului, Liviu Butnariu, a precizat pentru bizbrasov.ro că pe toată perioada lucrărilor, locația va fi deschisă pentru organizarea unor evenimente doar în grădina cetății.

Potrivit sursei citate, valoarea totală a contractului a ajuns la 17,37 milioane de lei cu TVA. Mai întâi vor fi demolate construcţiile neautorizate, realizate de constructorul italian în perioada 2000 – 2006, acestea fiind intervenţii ce se pot realiza și în perioada iernii. Tot pentru această iarnă sunt prevăzute și lucrările la sistemul de hidranţi. Apoi, vor începe intervenţiile mai complicate, în proiect fiind prevăzute lucrări de consolidare, dar și de reconstruire totală sau parţială (în funcţie de starea actuală) la Turnul Gotic și Turnul Adosat, Turnul prăbușit și șarpanta Turnului Triunghiular, mai scrie bizbrasov.ro.

De asemenea, vor fi reconstruite două căsuţe din grupul aflat în zona Turnului Armelor, iar zidurile de apărare vor fi refăcute cu ajutorul materialelor tradiţionale. Tot prin acest proiect va fi refăcută poarta de acces din zona Turnului Armelor, dar și sistemul de apărare de tip „gură de lup”, care exista în această zonă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UMF Cluj intră într-un proiect de 25 de milioane de euro

Articolul următor

Brutăria Bunexim din Oradea a exportat în anul 2019 57% din producţie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share