Cluj Sanatate Ultimele stiri

UMF Cluj intră într-un proiect de 25 de milioane de euro

Opt universități europene vor forma un consorțiu alimentat de Uniunea Europeană cu 25 milioane de euro, din care va face parte Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Iuliu Hațieganu Cluj.

“M-am întors recent de la Nijmegen (Olanda), unde am participat la întâlnirea rectorilor și la ceremonia semnării protocolului de formare a unui consorțiu de universități, găzduită de Universitatea Radboud, una dintre cele mai reputate universități europene.

Pentru noi este o mare onoare faptul că am fost invitați să facem parte din acest prestigios consorțiu și o oportunitate deosebită pentru cadrele didactice și studenții noștri.

Recomandarea a fost făcută de colegii de la Karolinska Institutet, cu care avem o foarte bună relație de colaborare dezvoltată din 2009. Recunoașterea noastră europeană se construiește pas cu pas și suntem convinși că ne aflăm pe drumul cel bun”, a relatat noul rector al UMF Cluj, Anca Buzoianu.

Prin proiectul „Neurotech – The European University of Brain and Technology”, finanțat din fonduri europene – se dorește crearea acestui consorțiu de universități europene.

Din consorțiu va face parte UMF alături de alte șapte universități de prestigiu: Universitatea Oxford, Karolinska Institutet, Friedrich Wilhelms University of Bonn, Radboud University Nijmegen, Universitatea Miguel Hernandez Spania, Universitatea Debrecen, Universitatea Bogazici – Universitatea Americană din Turcia.

Obiectivul principal este crearea sinergiilor pentru elaborarea unei strategii pe termen lung în neuroștiințe și neurotehnologii, pentru creșterea competivității educației, a cercetării, economiei și societății europene.

Studenții și cadrele didactice de la UMF Cluj vor avea posibilitatea să studieze și să cerceteze în universitățile partenere. Pentru primii trei ani UE va aloca cinci milioane de euro acestui proiect, apoi câte 20 milioane pentru fiecare patru ani.

Related posts

Laserul de la Măgurele, cel mai puternic din lume, a fost pus în funcțiune. Investiție de 300 mil. euro

redactia

Transgaz demarează lucrările la stațiile de comprimare gaze naturale din cadrul BRUA

Stefana Muresan

DRAGON’S NEST, CEA MAI MARE SCENĂ DIN ROMÂNIA, 100 DE METRI LĂȚIME ȘI PESTE 35 DE METRI ÎNĂLȚIME!

Raluca Ursu

Leave a Comment