Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UMF Cluj intră într-un proiect de 25 de milioane de euro

Opt universități europene vor forma un consorțiu alimentat de Uniunea Europeană cu 25 milioane de euro, din care va face parte Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Iuliu Hațieganu Cluj.

“M-am întors recent de la Nijmegen (Olanda), unde am participat la întâlnirea rectorilor și la ceremonia semnării protocolului de formare a unui consorțiu de universități, găzduită de Universitatea Radboud, una dintre cele mai reputate universități europene.

Pentru noi este o mare onoare faptul că am fost invitați să facem parte din acest prestigios consorțiu și o oportunitate deosebită pentru cadrele didactice și studenții noștri.

Recomandarea a fost făcută de colegii de la Karolinska Institutet, cu care avem o foarte bună relație de colaborare dezvoltată din 2009. Recunoașterea noastră europeană se construiește pas cu pas și suntem convinși că ne aflăm pe drumul cel bun”, a relatat noul rector al UMF Cluj, Anca Buzoianu.

Prin proiectul „Neurotech – The European University of Brain and Technology”, finanțat din fonduri europene – se dorește crearea acestui consorțiu de universități europene.

Din consorțiu va face parte UMF alături de alte șapte universități de prestigiu: Universitatea Oxford, Karolinska Institutet, Friedrich Wilhelms University of Bonn, Radboud University Nijmegen, Universitatea Miguel Hernandez Spania, Universitatea Debrecen, Universitatea Bogazici – Universitatea Americană din Turcia.

Obiectivul principal este crearea sinergiilor pentru elaborarea unei strategii pe termen lung în neuroștiințe și neurotehnologii, pentru creșterea competivității educației, a cercetării, economiei și societății europene.

Studenții și cadrele didactice de la UMF Cluj vor avea posibilitatea să studieze și să cerceteze în universitățile partenere. Pentru primii trei ani UE va aloca cinci milioane de euro acestui proiect, apoi câte 20 milioane pentru fiecare patru ani.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Emag va face livrări cu dube electrice în Ardeal

Articolul următor

Cetatea Râșnov intră în șantier: lucrări de peste 17 milioane de lei timp de 22 luni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share