Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Emag va face livrări cu dube electrice în Ardeal

Șase județe din vestul și nordul țării au fost incluse în planurile de mobilitate verde ale celui mai mare magazin virtual din România.  

Emag a lansat serviciul Green Delivery, bazat pe livrarea coletelor cu autovehicule 100% electrice. Acesta va fi activ pentru livrarea planificată în Bucureşti şi Ilfov, iar apoi extins la alimentarea reţelei Easybox.

Livrarea va include inițial şase automobile Nissan E-NV200, fiecare cu o capacitate de 200 de colete şi autonomie de 200-300 km. În următoarele şase luni, parcul de autovehicule electrice destinate livrărilor va ajunge la 70 de unităţi.

“Prin reţeaua Easybox, Emag contribuie la reducerea consumului de dioxid de carbon datorită numărului mai mic de drumuri parcurse de o maşină pentru a livra comenzile. În loc de 50 de drumuri cât ar face în cazul livrării tradiţionale pentru 50 de colete, cu livrarea la Easybox va face un singur drum.

Ridicarea unui colet prin Easybox reduce consumul de dioxid de carbon cu cel puţin 20,5% faţă de metoda tradiţională de livrare a coletului prin intermediul serviciilor de curierat. Dacă pentru fiecare colet în parte livrat prin intermediul firmelor de curierat se produc 300 grame emisii de dioxid de carbon, un colet încărcat într-un sistem de lockere presupune un consum de numai 14 g de dioxid de carbon.

Consumul de combustibil este semnificativ diminuat în utilizarea livrării prin sistemul de lockere (0,01 l/colet), în timp ce livrarea prin servicii de curierat clasic presupune un consum de 0,23 l de combustibil pentru fiecare colet”, a comunicat conducerea Emag.

Reţeaua Easybox numără 300 de module cu casete destinate ridicării personale (lockere) în Bucureşti, Arad, Argeş, Bacău, Braşov, Cluj, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Maramureş, Bihor, Prahova, Timiş şi Vâlcea. Depozitele Emag de la Joiţa şi Chitila sunt alimentate, de la începutul acestui an, cu energie 100% verde.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brașovul și Maramureșul, în topul turismului rural dintre ani

Articolul următor

UMF Cluj intră într-un proiect de 25 de milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share