Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Judeţen Timiş vinde acţiunile deţinute la Drumco, pentru un milion şi jumătate de dolari

Consiliul Judeţean Timiş pare hotărât să renunţe la cele o treime din acţiunile pe care le mai deţine la societatea Drumco, fosta societate de drumuri judeţene, în cadrul căreia este parteneră cu cei de la Strabag. Aceasta nu aducea niciun fel de plus pentru autoritatea publică judeţeană, aşa că s-a decis renunţarea la aceste acţiuni.

Conform proiectului, cedarea acţiunilor se va face prin intermediul unei licitaţii publice, iar suma pe care cei de la CJT speră să o obţină este una destul de mare, adică aproape un milion şi jumătate de dolari, conform unei evaluări realizate de o societate de specialitate. Suma respectivă corespunde unei treimi din capitalul social al firmei.

„Se aprobă vânzarea prin licitație cu strigare a unui număr de 388.705 acţiuni nominative emise de Societatea Drumco S.A. Timişoara şi deţinute de către Consiliul Judeţean Timiş, reprezentând 30 % din valoarea capitalului social subscris al societăţii. Art.3(1) Prețul de pornire al licitației este de 3,7428 USD/acțiune, calculat în lei la cursul BNR lei/USD din ziua desfășurării licitației, iar valoarea corespunzătoare a pachetului de acțiuni scos la vânzare este de 1.454.820 USD, calculat în lei la cursul BNR lei/USD din ziua desfășurării licitației”, se arată în proiectul de hotărâre.

Nu este prima dată când CJT vrea să scape de acţiunile amintite, se pare că precedentele nu au avut succes. Societatea respectivă este deţinută împreună cu cei de la Strabag.

Total
2
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Energynomics organizează la Brașov primul eveniment al anului dedicat eficienței energetice

Articolul următor

Managerii din domeniul industriei, comerţului şi serviciilor sunt optimişti

Citește și:
Citeste mai mult

Street Music Festival la Satu Mare

În perioada 1-3 iulie, Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul cultural G.M. Zamfirescu și Asociația Culturală pentru Tinerii din…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
2
Share