Comert Cultural Ultimele stiri

Libris.ro a vândut în 2019 cărți de peste 50 de milioane de lei. Unde s-au cumpărat cele mai multe

Unul dintre cele mai importante magazine de pe piaţa online de carte din România, Libris.ro, a avut cu 10% mai multe încasări în anul 2019 decât în anul precedent, în ceea ce privește comanda medie a clienților săi. Numărul comenzilor de pe mobil a ajuns la 60%, faţă de 51% în 2018. Cifra de afaceri a companiei a fost în anul 2019 de 53,9 milioane de lei, în creştere cu 36% faţă de anul precedent.

Conform informațiilor făcute publice de magazinul online de carte, categoriile care au generat cele mai multe vânzări în 2019 au fost beletristica, dezvoltarea personală şi cărţile pentru copii, reprezentând cumulat peste 51% din cifra de afaceri.

Judeţele în care se comandă cele mai multe cărţi, raportat la numărul de locuitori, sunt Bucureşti, Cluj, Braşov (în creştere cu 107% faţă de 2018), Sibiu, Timiş (+61%) şi Iaşi.

Potrivit Libris.ro, bucureștenii comandă, în medie, de cinci ori mai multe cărți per locuitor decât județele aflate la coada clasamentului. Astfel, cel mai activ bucureștean a făcut 125 de comenzi într-un an, față de 13 – recordul de comenzi înregistrat de un singur client în Teleorman.

În schimb, cea mai mare medie a comenzii a fost înregistrată în Braşov (181 lei), iar cea mai mică – în Giurgiu, cu 70 lei.

Related posts

Peste 200 km de drumuri din Braşov, Covasna, Mureş, Sibiu şi Vaslui vor fi reabilitate cu fonduri UE

Stefana Muresan

We are more than work! – Falk Pruscha, fost CEO al Star Transmission şi Star Assembly, ne împărtăşeşte impresiile experienţei sale în România

redactia

Loturile 3 şi 4 ale autostrăzii A1 Lugoj – Deva, deschise traficului în primăvară

redactia

Leave a Comment