Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Angajați din Ardealul de Nord vor deveni IT-iști prin reconversie profesională

Trei organizații din Cluj au demarat un proiect de reorientare profesională către industria de tehnologie a informației (IT).

Asociația Patronilor și Meseriașilor, Asociația Cluj IT și Școala informală de IT vor derula în parteneriat un proiectul care susține  învățarea la locul de muncă prin măsuri de  îmbunătățire a nivelului de cunoștințe și competențe ale angajaților din sectoare competitive și introducerea de programe de învățare în întreprinderilor mici și mijlocii care activează în domenii cu potențial competitiv.

Specialiștii evidențiază o trecere spre o mai mare autonomie, mai puțină rutină, mai multă tehnologie de comunicare, mai puține sarcini fizice și mai multe sarcini sociale și intelectuale pe parcursul perioadei 2018-2030.

În următoarea decadă, milioane de lucrători vor schimba categoriile profesionale, iar în consecință cerințele de competențe pentru viitor se vor schimba. În cadrul proiectului vom furniza pachete de formare profesională formală și informală destinate dezvoltării carierei angajaților din domenii competitive.

Programul de formare profesională este compus din mai multe tipuri de cursuri de specializare cum ar fi  cele de responsabil de mediu, specialist GDPR / protecția datelor, specialist îmbunătățire procese, consultant în informatică, programator sistem informatic, la care vor participa 320 de persoane din Regiunea Nord-Vest (RNV).

Cursanții vor proveni din domeniile de specializare competitivă/sectoarele cu potențial competitiv ridicat. Cele trei organizații vor acționa pentru introducerea de programe de învățare la locul de muncă în 36 de IMM-uri din aceste domenii din RNV.

Proiectul are o durată de 18 luni și un buget estimativ de 1 milion euro, fiind finanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Carbochim și-a mutat birourile administrative în noua locație din Bd. Muncii și urmează relocarea secțiilor de producție.

Iulius Mall vrea să cumpere tot Carbochim

Articolul următor

Libris.ro a vândut în 2019 cărți de peste 50 de milioane de lei. Unde s-au cumpărat cele mai multe

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share