Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Iulius Mall vrea să cumpere tot Carbochim

Carbochim și-a mutat birourile administrative în noua locație din Bd. Muncii și urmează relocarea secțiilor de producție.
Mutarea birourilor de pe fosta platformă va fi urmată de transferul utilajelor | Foto: Carbochim

Dezvoltatorul imobiliar deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu va aloca 5 milioane de euro pentru a achiziționa toate acțiunile pe care le mai dețin alți investitori la fabrica de produse abrazive industriale.

Operarea uzinei va fi asigurată de aceeași echipă specializată, care s-a implicat în dezvoltarea acesteia până acum, iar activitatea de producție, comercializare și distribuție nu va fi afectată și nu vor fi disponibilizări, conform conducerii Iulius Mall Group (IMG).

„Ocupăm o poziție dominantă pe piața imobiliară din România și ne-am dorit să ne extindem aria de expertiză către producție, cu aceeași implicare și pasiune. Astfel, considerăm că achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al Carbochim reprezintă o decizie strategică în activitatea noastră și, totodată, o provocare.

Suntem convinși că îmbinând know-how-ul Carbochim cu viziunea și experiența în property management ale Iulius vom realiza obiectivul nostru comun, acela de a consolida strategia de creştere și de a aduce plus-valoare portofoliului”, a declarat Iulian Dascălu, președintele grupului.

IMG, prin societatea Carbo Europe, controlată de Dascălu, a definitivat procesul de achiziție a pachetului majoritar de acțiuni al Carbochim și a lansat o ofertă publică obligatorie. “Aceasta reprezintă materializarea unui obiectiv al dezvoltatorului ieșean în real-estate de a-și diversifica portofoliul, cu orientare spre segmentul producției industriale, de nișă”, conform IMG.

Carbo Europe deținea deja pachetul majoritar de aproape 70%, ceea ce înseamnă că, dacă oferta publică de la Bursa de Valori București se va încheia cu succes, va avea cale liberă să delisteze compania. Preţul oferit de Carbo Europe în oferta derulată de Est Invest era marți de 15,1 lei pe acţiune, în creştere cu 4% faţă de închiderea precedentă.

Carbochim este, în prezent, cel mai mare producător de abrazive profesionale din România. Acesta produce corpuri abrazive cu liant ceramic, bachelitic, magnezitic și elastic, discuri abrazive de debitare și debavurare, abrazivi pe suport de hârtie, pânză, și nețesut, utilizate în industria prelucrătoare, construcții, pentru uz general sau retail.

IMG are un portofoliu de 300.000 mp de spaţii comerciale şi de 146.200 mp de spaţii de birouri. Compania a creat o reţeaua naţională cu patru shopping mall-uri regionale şi ansamblurile mixte Palas Iaşi și Iulius Town Timișoara. Acestea au un trafic anual de 68 de milioane de vizitatori. Pe segmentul office, IMG are 12 clădiri clasa A integrate, sub brandul United Business Center.

Anul trecut, IMG și fondul de investiții Atterbury Europe au inaugurat proiectul Iulius Town, care a presupus integrarea complexului din Timişoara într-un proiect de regenerare urbană. Cea mai mare investiţie din vestul țării are o valoare de 442 de milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Creșteri de peste 15% la vânzarea de ceasuri. Care sunt argumentele retailerului Watchshop.ro

Articolul următor

Angajați din Ardealul de Nord vor deveni IT-iști prin reconversie profesională

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share