Cluj Comert Industrie Ultimele stiri

Iulius Mall vrea să cumpere tot Carbochim

Dezvoltatorul imobiliar deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu va aloca 5 milioane de euro pentru a achiziționa toate acțiunile pe care le mai dețin alți investitori la fabrica de produse abrazive industriale.

Operarea uzinei va fi asigurată de aceeași echipă specializată, care s-a implicat în dezvoltarea acesteia până acum, iar activitatea de producție, comercializare și distribuție nu va fi afectată și nu vor fi disponibilizări, conform conducerii Iulius Mall Group (IMG).

„Ocupăm o poziție dominantă pe piața imobiliară din România și ne-am dorit să ne extindem aria de expertiză către producție, cu aceeași implicare și pasiune. Astfel, considerăm că achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al Carbochim reprezintă o decizie strategică în activitatea noastră și, totodată, o provocare.

Suntem convinși că îmbinând know-how-ul Carbochim cu viziunea și experiența în property management ale Iulius vom realiza obiectivul nostru comun, acela de a consolida strategia de creştere și de a aduce plus-valoare portofoliului”, a declarat Iulian Dascălu, președintele grupului.

IMG, prin societatea Carbo Europe, controlată de Dascălu, a definitivat procesul de achiziție a pachetului majoritar de acțiuni al Carbochim și a lansat o ofertă publică obligatorie. “Aceasta reprezintă materializarea unui obiectiv al dezvoltatorului ieșean în real-estate de a-și diversifica portofoliul, cu orientare spre segmentul producției industriale, de nișă”, conform IMG.

Carbo Europe deținea deja pachetul majoritar de aproape 70%, ceea ce înseamnă că, dacă oferta publică de la Bursa de Valori București se va încheia cu succes, va avea cale liberă să delisteze compania. Preţul oferit de Carbo Europe în oferta derulată de Est Invest era marți de 15,1 lei pe acţiune, în creştere cu 4% faţă de închiderea precedentă.

Carbochim este, în prezent, cel mai mare producător de abrazive profesionale din România. Acesta produce corpuri abrazive cu liant ceramic, bachelitic, magnezitic și elastic, discuri abrazive de debitare și debavurare, abrazivi pe suport de hârtie, pânză, și nețesut, utilizate în industria prelucrătoare, construcții, pentru uz general sau retail.

IMG are un portofoliu de 300.000 mp de spaţii comerciale şi de 146.200 mp de spaţii de birouri. Compania a creat o reţeaua naţională cu patru shopping mall-uri regionale şi ansamblurile mixte Palas Iaşi și Iulius Town Timișoara. Acestea au un trafic anual de 68 de milioane de vizitatori. Pe segmentul office, IMG are 12 clădiri clasa A integrate, sub brandul United Business Center.

Anul trecut, IMG și fondul de investiții Atterbury Europe au inaugurat proiectul Iulius Town, care a presupus integrarea complexului din Timişoara într-un proiect de regenerare urbană. Cea mai mare investiţie din vestul țării are o valoare de 442 de milioane de euro.

Related posts

FOTO-VIDEO: Se lucrează la pasajul peste A3 și calea ferată, la nodul Iernut

Ligia Voro

Cluj vs. București – Unde e mai bine să faci afaceri

redactia

SS 2019, colecţie de primăvară-vară lansată de Târnava Sighişoara

Ligia Voro

Leave a Comment