Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brexit: Parlamentul European a ratificat acordul de retragere a Regatului Unit din UE

Parlamentarii de la Bruxelles au ratificat, miercuri seară, acordul de retragere a Regatului Unit din UE şi din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice.

Documentul a fost aprobat cu 621 voturi pentru, 49 voturi împotrivă şi 13 abţineri, ceea ce înseamnă că este întrunită majoritatea simplă a voturilor exprimate (conform articolului 50 al Tratatului privind Uniunea Europeană), transmite Agerpres.

Documentul este actul oficial de ieșire a britanicilor din componența Uniunii Europene. Pentru a intra în vigoare, acordul de retragere dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit mai trebuie să fie supus unui vot final (cu majoritate calificată) în Consiliu.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a transmis britanicilor că se pot bizui mai departe pe prietenia UE, dar a averitzat că ”nu vom expune companiile europene unei concurențe neloiale”. ”Nici un parteneriat nou nu va puta evita respectarea standardelor europene”, a avertizat von der Leyen în plenul Parlamentului European, conform g4media.

Regatul Unit, care a aderat la UE în 1973, va părăsi definitiv blocul comunitar vineri 31 ianuarie la miezul nopţii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Producatorul brânzeturilor Torockoi din Alba a obținut rezultate mai bune cu ajutorul unui pachet de softuri pentru managementul integrat al afacerii

Articolul următor

NO! HAI în Africa, cu mureșenii Adi, Călin și Ovidiu. Caritate și aventură: Budapest-Bamako Rally

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share