Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

România, principala destinație a vinurilor moldovenești: 6 milioane de litri în 2019

FOTO: http://finewine.md/cateva-vinuri-moldovenesti-la-iwcb-2016

Exporturile de vinuri moldovenești pentru anul 2019 au atins cele mai mari cifre din ultimii 5 ani, iar România este principalul importator de vin îmbuteliat din Republica Moldova, arată datele Oficiului Național al Viei și Vinului de la Chișinău, transmite RFI. Astfel, pe parcursul anului 2019, atât volumul exporturilor de vinuri moldovenești, cât și valoarea acestora au fost la cel mai înalt nivel înregistrat din 2014 până în prezent.

Potrivit sursei citate, Republica Moldova a exportat, în 2019, aproape 157 milioane de litri de vin, în creștere cu 9% (sau cu cca 13 milioane litri) față de anul trecut. Din totalul volumului exportat, vinurile liniștite dețin o cotă de 94%, divinurile și distilatele – 3%, vinurile fortificate – 2%, iar spumantele – 1%.

Aproape 14 la sută sau 6 mln de litri de vin au fost importați de România, fiind urmată de Polonia, cu cca 13 la sută sau peste 5 mln de litri de vin. Federația Rusă ocupă locul trei în clasamentul Oficiului Național al Viei și Vinului, cu 12,7 % sau peste 5 mln litri, iar Ucraina e pe poziția a șasea, cu aproape 6 la sută sau peste 2 mln și jumătate de litri de vin importat din R.Modova, anul trecut, a mai transmis RFI.

Totodată, anul trecut vinurile moldovenești au ajuns în premieră în Afganistan, Siria, Togo, Guam.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Medlife anunță o nouă investiție: La 10 minute de Piața Victoriei va fi unul dintre cele mai mari proiecte medicale din Europa Centrala și de Est

Articolul următor

Călătoriile de afaceri vor crește cu 12% în 2020: analiză GoTravel

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share