Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Călătoriile de afaceri vor crește cu 12% în 2020: analiză GoTravel

Hotelurile de 4 stele aflate în apropiere de zona de interes a oamenilor de afaceri sunt preferate de aceștia în timpul călătoriilor de afaceri. Durata medie a unei călătorii de afaceri este de 3 zile, iar tariful mediu pentru o noapte de cazare variază între 40 și 67 de euro, potrivit unei analize a companiei de turism GoTravel, specializată pe zona de turism corporate, citată de profit.ro.

Sursa citată scrie că în anul 2019 cei mai mulți turiști de business au fost înregistrați în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Iași. Topul destinațiilor de business a inclus și două apariții surprinzătoare, și anume Ploiești și Mamaia. Principalul motiv al deplasărilor de afaceri îl reprezintă participarea la ședințe, conferințe, congrese sau training-uri.

Dintre turiști, 81% au fost români, restul de 19 procente fiind oameni de afaceri străini.

“În București, 76% din rezervări au fost efectuate la hotelurile de 4 stele din zona de nord și din vecinătatea aeroportului, aici fiind, de altfel, și districtul financiar al orașului. La polul opus s-au aflat hotelurile din zona de sud sau cea centrală. Dar dacă va apărea un al doilea pol de afaceri în sudul Bucureștiului, cu siguranță se va schimba și comportamentul turistului de business. Capitala este cea mai scumpă în privința tarifelor, în medie o noapte de cazare ajunge la 67 de euro, la un hotel de 4 stele”, spune Remus Vișan, manager director al GoTravel, citat de profit.ro.

Acesta preconizează o creștere de cel puțin 12% a turismului de afaceri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

România, principala destinație a vinurilor moldovenești: 6 milioane de litri în 2019

Articolul următor

Producatorul brânzeturilor Torockoi din Alba a obținut rezultate mai bune cu ajutorul unui pachet de softuri pentru managementul integrat al afacerii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share