București Investitii Sanatate Ultimele stiri

Medlife anunță o nouă investiție: La 10 minute de Piața Victoriei va fi unul dintre cele mai mari proiecte medicale din Europa Centrala și de Est

MedLife anunță un nou proiect medical, care se va desfășura în două etape: investiții în cercetare și dezvoltarea unei hyperclinici, precum și construirea Institutului Oncologic Medlife. Investiția se va realiza pe o suprafață construită totală de aproximativ 50.000 de mp.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, investiția prevede achiziția unei suprafete de teren de 9.500 mp și a unor clădiri în suprafață construită de 5.000 mp, concomitent cu închirierea unei suprafețe adiacente de teren de 2.500 mp, respectiv clădiri construite de 2.000 mp. Suprafețele sunt adiacente la rândul lor cu spitalul MedLife Memorial situat în zona centru-nord a Capitalei, pe Calea Griviței. Proiectul se va desfasura în două etape.

În prima etapă, MedLife Medical Park va dispune de o suprafață construită totală de 19.000 mp ce va fi data in exploatare în următoarele 18-24 de luni. Aceasta implică dezvoltarea unei noi hyperclinici și a unui centru de radioterapie de ultimă generație care va veni cu câteva noutăți absolute pe piața serviciilor de radioterapie din România. Concomitent, se va extinde spitalul MedLife Memorial si va fi relocat si extins Centrul de fertilizare in vitro.

În a doua etapă, în termen de 3-5 ani, compania își propune să construiască Institutul Oncologic MedLife, urmând ca întregul proiect, MedLife Medical Park, să ajungă la o suprafață construită totală de aproximativ 50.000 mp, transmite compania.

„Trăim într-un mediu cu un nivel foarte crescut de poluare și orice inițiativă pentru a reduce poluarea, a reduce consumul inutil, a conserva natura și a crește suprafețele verzi din jurul nostru este importantă. Dincolo de sănătatea pacienților noștri, ne pasă de calitatea vieții comunităților din care facem parte, tocmai de aceea intenția noastră este să ne concetrăm mai mult, pe termen mediu și lung asupra acestei zone, MedLife Medical Park urmând să devină și cel mai mare proiect medical verde din România, consolidând poziția noastră de lider”, a explicat Mihai Marcu, președinte și CEO MedLife.

„În România lipseste, la scară mai largă, un model de proiect medical de mari dimensiuni, care să cuprindă imagistică puternică, chirurgie complexă, echipe medicale multidisciplinare și implicit servicii integrate pentru diagnosticul și tratamentul celor mai întâlnite patologii. Proiectul pe care îl dezvoltăm acum reprezintă un prim pas în acest sens. Practic, la zece minute de Piața Victoriei românii vor avea acces la o oază de aer curat și, totodată, la unul dintre cele mai mari proiecte medicale din Europa Centrala și de Est cu servicii complexe de imagistică, laborator, spitalizare, dar și servicii integrate de oncologie. Este un proiect de anvergură care marchează trecerea MedLife la o nouă etapă de dezvoltare”, a adăugat Mihai Marcu.

Potrivit reprezentanților Medlife, prima fază a proiectului va fi finanțată în special din surse proprii, provenite din cashflow-ul companiei. În prezent se lucrează la studiul de fezabiltate pentru Institutul Oncologic MedLife urmând ca modul de finanțare, prin credite, emitere de acțiuni, bonduri sau o combinație a acestora, să fie decis în funcție de discuțiile cu acționarii și instituțiile finaciare partenere.

MedLife a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri, consolidată la nivel de grup, în valoare de 804 milioane de lei, în creștere cu 29% față de 2017.

Related posts

Transportul aerian de pasageri, creștere cu 7,5% în S1

Stefana Muresan

Bilanț pentru sectorul zootehnic: peste 606 milioane de euro pentru dezvoltarea fermelor de producție

Ion Surdu

Mihai Bordeanu este numit Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe și Country Head Romania

Nicolae Pop

Curierii pe bicicletă din Ardeal ajung la Timișoara și București

Nora Dumitrescu

Guvernul Orban va reorganiza Agenţia pentru Agenda Digitală a României

Papuc Irina

Vitacom își propune exporturi de 10% din cifra de afaceri

Stefana Muresan

Unde să lucrezi în vacanța de vară?

Stefana Muresan

AFIR deschide sesiunile de primire a proiectelor de investiţii în arealul ITI – Delta Dunării, alocare de peste 21 mil. euro

redactia

A început târgul internațional Demo Metal 2019

Papuc Irina

CA IMMO Romania: Together we can be stronger

Ionut Oprea

Principalele resurse de energie primară ale României, în creștere în perioada ianuarie-octombrie

Papuc Irina

RALF 2020: Fermieri în Linia Întâi, pe 20 noiembrie, la București

redactia

OMV Petrom vrea să vândă până în martie activele sale din Kazahstan

Papuc Irina

Cinci companii fac documentarea de cadastru pentru 80 km din A3

Nora Dumitrescu

Producătorul de componente auto Preh România angajează 350 de oameni

redactia

18 milioane de euro pentru modernizarea tipografiei Rottaprint

Nora Dumitrescu

Drumul Nordului, în ritm de criză. “Mobilizarea nu este mulțumitoare”

Nora Dumitrescu

Europa: 550 de milioane de Euro pentru 120.000 de IMM-uri din România

Gruita Ienasoiu

Noi stații de încărcare pentru mașini electrice în Cluj Napoca

Stefana Muresan

Oradea va construi apartamente pentru angajații companiilor din Parcul Industrial

Traian Dan

Proiectarea la drumul expres Craiova-Pitești, urgentată

Ligia Voro

Top zece companii farmaceutice din România, pe o piață de peste 3 miliarde euro

Stefana Muresan

Gusturi sibiene: A fost lansată o platformă ce încurajează consumul local

Ion Surdu

[Enjoy Transylvania!] UMFST Târgu-Mureș, „ambassador of the tradition of the Romanian school of medicine and pharmacy abroad”

Transilvania Business

Leave a Comment