București Investitii Sanatate Ultimele stiri

Medlife anunță o nouă investiție: La 10 minute de Piața Victoriei va fi unul dintre cele mai mari proiecte medicale din Europa Centrala și de Est

MedLife anunță un nou proiect medical, care se va desfășura în două etape: investiții în cercetare și dezvoltarea unei hyperclinici, precum și construirea Institutului Oncologic Medlife. Investiția se va realiza pe o suprafață construită totală de aproximativ 50.000 de mp.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, investiția prevede achiziția unei suprafete de teren de 9.500 mp și a unor clădiri în suprafață construită de 5.000 mp, concomitent cu închirierea unei suprafețe adiacente de teren de 2.500 mp, respectiv clădiri construite de 2.000 mp. Suprafețele sunt adiacente la rândul lor cu spitalul MedLife Memorial situat în zona centru-nord a Capitalei, pe Calea Griviței. Proiectul se va desfasura în două etape.

În prima etapă, MedLife Medical Park va dispune de o suprafață construită totală de 19.000 mp ce va fi data in exploatare în următoarele 18-24 de luni. Aceasta implică dezvoltarea unei noi hyperclinici și a unui centru de radioterapie de ultimă generație care va veni cu câteva noutăți absolute pe piața serviciilor de radioterapie din România. Concomitent, se va extinde spitalul MedLife Memorial si va fi relocat si extins Centrul de fertilizare in vitro.

În a doua etapă, în termen de 3-5 ani, compania își propune să construiască Institutul Oncologic MedLife, urmând ca întregul proiect, MedLife Medical Park, să ajungă la o suprafață construită totală de aproximativ 50.000 mp, transmite compania.

„Trăim într-un mediu cu un nivel foarte crescut de poluare și orice inițiativă pentru a reduce poluarea, a reduce consumul inutil, a conserva natura și a crește suprafețele verzi din jurul nostru este importantă. Dincolo de sănătatea pacienților noștri, ne pasă de calitatea vieții comunităților din care facem parte, tocmai de aceea intenția noastră este să ne concetrăm mai mult, pe termen mediu și lung asupra acestei zone, MedLife Medical Park urmând să devină și cel mai mare proiect medical verde din România, consolidând poziția noastră de lider”, a explicat Mihai Marcu, președinte și CEO MedLife.

„În România lipseste, la scară mai largă, un model de proiect medical de mari dimensiuni, care să cuprindă imagistică puternică, chirurgie complexă, echipe medicale multidisciplinare și implicit servicii integrate pentru diagnosticul și tratamentul celor mai întâlnite patologii. Proiectul pe care îl dezvoltăm acum reprezintă un prim pas în acest sens. Practic, la zece minute de Piața Victoriei românii vor avea acces la o oază de aer curat și, totodată, la unul dintre cele mai mari proiecte medicale din Europa Centrala și de Est cu servicii complexe de imagistică, laborator, spitalizare, dar și servicii integrate de oncologie. Este un proiect de anvergură care marchează trecerea MedLife la o nouă etapă de dezvoltare”, a adăugat Mihai Marcu.

Potrivit reprezentanților Medlife, prima fază a proiectului va fi finanțată în special din surse proprii, provenite din cashflow-ul companiei. În prezent se lucrează la studiul de fezabiltate pentru Institutul Oncologic MedLife urmând ca modul de finanțare, prin credite, emitere de acțiuni, bonduri sau o combinație a acestora, să fie decis în funcție de discuțiile cu acționarii și instituțiile finaciare partenere.

MedLife a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri, consolidată la nivel de grup, în valoare de 804 milioane de lei, în creștere cu 29% față de 2017.

Related posts

AWAKE lansează AWAKE Spotlight și invită trupe și DJ să fie parte din line-up

Ligia Voro

Un actor şi un arhitect au readus la viaţă un brand românesc iubit de mulţi

Stefana Muresan

BVB urmează trendul internațional și urcă la maxime istorice

Ligia Voro

Gedeon Richter România, investiții în viitorul cercetării

Stefana Muresan

Germanii de la Lufthansa, interesați de Aeroportul Internațional Brașov

Papuc Irina

Lanțurile de patiserie ale Clujului își dispută o piață de 7 milioane de locuitori

Stefana Muresan

Hibrizi cu adevărat high oleici!

redactia

O societate din domeniul automotive, din localitatea Făget din Timiş, a fost închisă din cauza coronavirusului

Robert Bloancă

Uzina Tenaris a simulat un accident feroviar la Zalău

Nora Dumitrescu

Unde s-a extins Penny Market în Transilvania

Nora Dumitrescu

Liebrecht & wooD anunță Liziera de Lac, cel mai ambițios proiect rezidențial din estul Bucureștiului

Ionut Oprea

Amoma inchiriaza 2.300 mp in Globalworth Plaza

Ionut Oprea

2,2 milioane de euro pentru modernizarea spitalului orășenesc din Abrud

Ligia Voro

Pall-Ex și-a inaugurat cel mai nou hub în Sibiu, în cadrul Network Industrial Park, dezvoltat de Zacaria

Stefana Muresan

Firma Famatech din Sibiu a început producția de măști și viziere

Papuc Irina

Firme din România, Italia și Portugalia, pentru concesionarea colectării deșeurilor din zonele Blaj, Cugir și Sebeș. Licitație de peste 15 milioane de euro

Stefana Muresan

Cluj-Napoca: West City Tower, cel mai înalt bloc de locuințe din România, aproape de finalizare

Stefana Muresan

B | P3 anunta 300.000 m2 de spatii construite in Romania

Grupul TeraPlast estimează afaceri de 970 milioane de lei în acest an

Stefana Muresan

Selecție pentru afacerile cu specializare inteligentă din Ardeal

Nora Dumitrescu

Fermele piscicole din Ardeal se luptă cu statul, cormoranii și braconierii

Transilvania Business

Judetul Cluj, promovat la unul dintre cele mai importante targuri de turism din lume

redactia

[Enjoy Transylvania!] De la El Camino, trecând prin Via Maria Theresia, spre Via Transilvanica

Transilvania Business

Diferit a finalizat o arteră cu stații de încărcare de vehicule electrice

Nora Dumitrescu

Leave a Comment