Infrastructura Sălaj Transport Ultimele stiri

Cum arată primul autobuz electric al Zalăului

Primul autobuz electric care va deservi reședința de județ a Sălajului a fost finalizat în Cehia și urmează să ajungă în municipiu.

Acest lucru a fost confirmat în urma unei vizite, la firma producătoare din Cehia, a undei delegații din partea Primăriei Zalău. Conform prevederilor contractuale, această vizită va fi urmată de etapa de instruire, în perioada 10-13 februarie, a cinci specialiști din cadrul societății locale Transurbis.

Proiectul cu finanțare europeană cuprinde, pe lângă achiziția a 20 de autobuze electrice (10 autobuze urbane electrice din gama de 10 m și 10 autobuze electrice din gama de 12 m), sistem de e-ticketing pentru 65 de autovehicule; stații de încărcare pentru autobuze electrice (6 de încărcare rapidă și 20 de încărcare lentă).

“Am vrut să ne asigurăm că lucrurile evoluează conform graficului stabilit prin contract și că primele autobuze electrice, din gama de 10 m, vor ajunge în Zalău într-un timp relativ scurt: februarie – martie. Am avut o întâlnire la Bratislava cu reprezentanții unei companii de transport care au achiziționat același tip de autobuze, în vederea identificării problemelor pe care le-au întâlnit în exploatarea lor”, a transmis primarul Zalăului, Ionel Ciunt.

Conducerea municipalității a avut în noiembrie o întâlnire cu reprezentanții asocierii Anadolu Automobil Rom – Aic Trucks – Radcom. Acesteia i-a fost atribuit, în urma unei licitații, proiectul privind modernizarea sistemului de transport în comun.

La întâlnire a fost prezent inginerul Jindrich Chudy, directorul producătorului din Cehia. Atunci s-a convenit asupra unui grafic de livrări. Aceasta a fost urmată de o altă vizită în teren, la locațiile unde vor fi amplasate cele 26 de stații de încărcare.

Municipii precum Baia Mare, Zalău, Oradea și Satu Mare au fost incluse pe lista Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) a localităților care vor primi bani în vederea instalării stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice în reședințele de județ.

Mai multe localități sunt incluse în programul de dezvoltare a rețelei de stații de reîncărcare pe care Ministerul Mediului și AFM l-au propus la nivelul reședințelor de județ în eforturile de reducere a emisiilor rezultate din transporturi și în acord cu strategiile naționale în domeniul schimbărilor climatice.

Zalăul are aprobate patru stații, cu opt puncte de reîncărcare (0,7 milioane lei), Oradea, 16 stații, cu 32 de puncte (2,4 milioane), Baia Mare – nouă stații, cu 18 puncte (1,1 milioane), Satu Mare – cinci stații, cu 10 puncte (0,9 milioane).

Obiectivul programului îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică. Solicitanții eligibili sunt unităţile administrativ-teritoriale – reşedinţe de judeţ şi municipiul Bucureşti, iar suma alocată sesiunii de finanţare este de 92 de milioane de lei.

Finanţarea se acordă în procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile şi nu mai mult de 190.000 lei pentru instalarea unei staţii de reîncărcare, în limita sumelor maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant în funcție de numărul de locuitori aferent, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

Related posts

Asociere între primărie şi CJ Alba, pentru construirea sălii polivalente din Blaj, investiţie de 32 milioane lei

Stefana Muresan

Cluj, Oradea și Sibiu câștigă mai mulți bani din parcările publice decât Brașov, deși au mai puține locuri

Ion Surdu

Relaxarea treptată a restricțiilor în Oradea s-ar putea face după 1 mai

Traian Dan

Universitatea de Științe Agricole din Timișoara – proiect de finanțare a noilor afaceri, valoare totală de 15,4 mil. lei

Stefana Muresan

ARL Cluj (Strabag), lucrări de 2,3 mil. euro pentru apă și canalizare în Bistrita-Nasaud

Stefana Muresan

Nouă loturi de autostradă, însumând 100 km, se vor recepţiona în acest an

Stefana Muresan

Compania Unifarm, un business de succes dublat de activitate cu caracter social-sanitar

Stefana Muresan

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: BASF creează chimie

Ligia Voro

Zboruri Tarom de la Iaşi către Cluj şi Timişoara, de la sfârşitul lunii martie

Stefana Muresan

Drumul de legătură între Oradea şi viitoarea autostradă Transilvania prinde contur. Investiţie de 150 milioane euro

redactia

Cei mai buni oameni de afaceri din Timis, premiati la Topul Firmelor

redactia

Fujikura Automotive Romania, Emerson și Banca Transilvania – cei mai mari angajatori ai Clujului. Top zece

redactia

Oferta turistică a Clujului, promovată în cadrul Târgului Internațional de Turism al României

Stefana Muresan

Bolt are undă verde de la Ministerul Transporturilor să opereze la Cluj

Nora Dumitrescu

Cluj-Napoca a intrat în finala competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării în 2020

Papuc Irina

KPMG își mută birourile în MIRO, cel mai nou proiect Speedwell în București

Papuc Irina

Operatorul Direct One, controlat de fratii Muresan din Cluj, a imprumutat 10 milioane de euro de la BCR si BRD pentru extinderea retelei de fibra optica a Capitalei

Stefana Muresan

De pe Aeroportul International ,,Avram Iancu” Cluj, zboruri spre 40 de destinații. Program zboruri

Stefana Muresan

Zalăul vrea ca lucrările la centură să înceapă din 2020

Nora Dumitrescu

Fond de investiții, lansat de Raiffeisen Asset Management: investițiile vor ține cont de mediu, comunitate și guvernanță

Papuc Irina

Județul Bihor are un sistem de management integrat al deșeurilor

Traian Dan

ACI Cluj conectează energetic Moldova la Europa. Proiectul Transgaz Iași-Ungheni-Chișinău – faza a II-a a luat startul

redactia

„Supply Chain & Logistics Forum”: cum asigurăm managementul eficient al lanțului de aprovizionare

Papuc Irina

CBRE: Piața de investiții imobiliare din România a depășit 585 mil. euro în primele 9 luni în 2019

Ionut Oprea

Leave a Comment