Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Firmele cu cercetare în Nord-Vest vor primi până la 10 mil. euro

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) și-a propus să promoveze specializarea inteligentă în Maramureș, domeniu în care cei care își transferă activitatea aici vor beneficia de fonduri europene de până la 10 milioane de euro.

România va beneficia de fonduri de șapte miliarde de euro, în perioada 2021-2027, prin politica de coeziune, dedicate sprijinirii activităților de cercetare-dezvoltare şi inovare ale întreprinderilor mici și mijlocii sau companiilor mari. Aceste sume vor fi disponibile pentru proiecte ce se aliniază cu strategia de specializare inteligentă a Regiunii Nord-Vest (RNV).

ADRNV în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) desfășoară în această perioadă o acţiune de promovare a conceptului de specializare inteligentă și a strategiei de specializare inteligentă a regiunii în județ.

În acest scop, la sediul CCIM va fi organizată în 5 februarie o masă rotundă al cărei scop va fi promovarea conceptului de specializare inteligentă, a domeniilor identificate şi a oportunităţilor viitoare pentru companiile interesate.

La nivelul RNV au fost identificate şase domenii şi nişe de specializare aferente acestora: agroalimentar, sănătate, cosmetice și suplimente alimentare, materiale noi avansate și tehnici de producție avansată.

Pentru implementarea strategiei de specializare inteligentă se vor finanța proiecte de cercetare-inovare şi de investiții în domenii ale acestei specializări. Ele vor fi de de două tipuri, mici (0,1 – 1 milion de euro) şi mari (1 – 10 milioane de euro).

Ca beneficiar eligibil figurează orice companie, universitate, institut de cercetare-dezvoltare, entitate de inovare şi transfer tehnologic, parc ştiinţific şi tehnologic, administraţie publică locală, asociaţie sau fundaţie (inclusiv clustere), structuri de sprijinire a proiectelor de specializare inteligentă cu activitate prezentă în RNV.

Beneficiarul trebuie să se angajeze că se va reloca în RNV pentru activitatea prevăzută în fișa de proiect, în domenii cu potenţial de specializare inteligentă, individual sau în parteneriat cu alte tipuri de entităţi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Anca Marcu, noul Director de Resurse Umane al Vodafone România

Articolul următor

Cum arată primul autobuz electric al Zalăului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share