Cluj Transport Turism Ultimele stiri

Clujul va avea charter de TelAviv

Cea mai mare companie aeriană din Israel va începe să opereze pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) din acest sezon estival.

Operatorul aerian de curse turistice Sun d’Or, subsidiară a El Al Israel Airlines, va lansa o nouă rută, spre România. În perioada 27 mai – 14 septembrie, acesta va efectua două zboruri săptămânale pe ruta Tel Aviv – Cluj-Napoca.

De la jumătatea lunii septembrie până pe 11 octombrie, frecvența curselor charter spre Cluj va fi redusă la un zbor pe săptămână, conform Profit. Compania va folosi un avion Boeing 737-800 pentru efectuarea zborurilor. Sun d’Or operează zboruri charter spre 40 de destinații din Europa, Africa și Bazinul Mediteranean.

Prima cursă pe această rută a fost efectuată în 2013 de Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est. „Zborurile pe destinaţia Tel Aviv se înscriu în strategia noastră de dezvoltare a reţelei de rute. Această destinaţie oferă posibilitatea călătoriilor turistice, dar va consolida şi legăturile de afaceri între Transilvania şi Israel”, declara David Ciceo, directorul AIAIC.

În prezent un zbor cu avionul de linie Wizz costă între 89 și 809 de lei, în funcție de data călătoriei. După Ierusalim, Tel Aviv este al doilea centru economic şi de business din Israel. Plajele din Tel Aviv joacă un rol major în promovarea oraşului, fiind adesea cotate drept cele mai frumoase din lume. Tel Aviv este recunoscut şi ca o capitală a distracţiei.

Related posts

Date BNR: cum a evoluat indicele ROBOR la trei luni

Papuc Irina

Salamul de Sibiu va fi promovat cu bani europeni în România, Spania şi Italia

redactia

Grupul elvetian Artemis creeaza un cluster industrial in vestul tarii

Ionut Oprea

Leave a Comment