Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Marile probleme ale Clujului: prețurile proprietăților, mobilitatea și salariile

Clujenii consideră că prețurile ridicate ale locuințelor și terenurilor sunt cea mai mare barieră în calea creșterii calității vieții lor, conform unui sondaj realizat în cadrul Planului de Amenajare a Teritoriului Județului (PATJ).

Pe locul secund se aflau problemele legate de mobilitate, mai exact calitatea infrastructurii de transport, iar pe locul trei faptul că salariile, deși sunt cele mai ridicate din țară, după București, nu se ridică la nivelul așteptărilor angajaților.

În schimb, respondenții se declarau mulțumiți de serviciile de telecomunicații (telefonie, internet), de volumul investițiilor publice realizate până în prezent de administrațiile locale și de calitatea și diversitatea vieții culturale din județ.

Aceștia au ales și care sunt principalele avantaje de a fi locuitor al județului. 39,7% dintre ei consideră că au acces la locuri de muncă bine plătite. De asemenea, aceștia spun că aici există o calitate a vieții mult mai bună (acces la locuințe pe toate gusturile, la infrastructură), iar accesul la servicii educaționale de calitate este un alt avantaj de care se pot bucura ca locuitori ai județului.

Sondajul a fost realizat în decembrie 2019 pe un eșantion reprezentativ de 1.005 de cetățeni ai județului. Anul trecut, Consiliul Județean a semnat un contract de asistență tehnică cu Banca Mondială. Scopul acestui parteneriat este de a sprijini Clujul în întocmirea PATJ.

Documentul cu caracter director pentru toate planurile urbanistice generale ale localităților va stabili modalitățile cele mai eficiente în care teritoriul județului poate fi utilizat pentru a găzdui investițiile publice și private orientate către creșterea standardului de viață, a atractivității Clujului pentru investitori, antreprenori și turiști, dezvoltare durabilă și incluziune socială.

Procesul implică atât colectarea și prelucrarea unor informații primite de la partenerii celor două instituții, cât și o anchetă sociologică în rândul populației județului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fabrica Aramis Baia Mare va fi creditată cu 11 milioane de euro

Articolul următor

Fostul sediu al Primăriei Carei a fost cumpărat de o companie din Ungaria

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share