Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pesticide: Comisia a interzis Lituaniei și României să acorde autorizații de urgență nejustificate pentru substanțe dăunătoare albinelor

Comisia Europeană interzice României și Lituaniei să acorde autorizații de urgență nejustificate pentru trei substanțe care s-au dovedit a fi sunt dăunătoare albinelor. Utilizarea lor a fost deja limitată la nivelul UE.

România și Lituania au acordat în mod repetat autorizații de urgență care permit utilizarea neonicotinoidelor (imidacloprid, clotianidin și tiametoxam) cu scopul de a controla anumiți dăunători care afectează unele culturi — autorizații pe care Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) le consideră nejustificate.

Comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, a declarat că este pentru prima dată când Comisia a adoptat decizii de interzicere.

„Acordarea autorizațiilor de urgență pentru pesticide este posibilă numai dacă sunt îndeplinite condiții stricte. Pactul ecologic european subliniază că sustenabilitatea lanțului alimentar este o prioritate pentru UE și nu putem accepta ca statele membre să utilizeze în continuare pesticide care dăunează mediului și biodiversității, atât timp cât există alternative”, a spus Kyriakides.

De asemenea, Comisia a lansat la începutul acestei săptămâni o bază de date cuprinzând toate autorizațiile de urgență acordate de statele membre.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Sibiu s-a discutat despre nevoia de stimulare a fermelor de elită: strategii europene în domeniul creșterii ovinelor și caprinelor

Articolul următor

Ungurii au mai finalizat 30 de kilometri din Autostrada M4 spre România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share